Elokuu 2022 toi mukanaan matkan ja vaaratilanteen

Elokuu 2022 on ollut täynnä aikamoista menoa ja meininkiä. Tehtiin muun muassa matka ja käytiin upeassa konsertissa. Lisäksi tapahtui vakava vaaratilanne.

Kuukausi alkoi vakavalla vaaratilanteella, jossa oli hengenlähtö lähellä. Ajoin nimittäin sähköpyörätuolilla nätisti eteenpäin, kun oikeanpuoleinen taka akseli napsahti yllättäen poikki. Onneksi rengas taittui alle ja tuoli ei päässyt kaatumaan. Onneksi oltiin lähellä kotia, joten henkilökohtaiset avustajat kävivät hakemassa manuaalisen pyörätuolin minulle ja sähköpyörätuoli lähti samantien huoltoon.

Olin tietenkin varautunut siihen, että huollossa kuluu aikaa todella pitkään. Ihminen on erehtyväinen, sillä sähköpyörätuoli saapui kotiin jo seuraavana päivänä. Sosterin varastossa sattui onneksi olemaan samanlainen sähköpyörätuoli, josta huolto sai otettua moottorin ja akselin. Ei voi kuin antaa kiitosta taas kerran Sosterin parhaiten toimivalle yksikölle.

Rengas taittui alle ja matka jäi kesken.
Akseli on poikki ja rengas irti.

Elokuun 14. päivä vietettiin minun syntymäpäivää jo 37 kerran. On se vaan aika kova suoritus, kun ajattelee sitä, että tämän lihassairauden kanssa minun ei uskottu elävän kuin korkeintaan kolme vuosikymmentä. Leivoin syntymäpäiville juusto- ja voileipäkakun, joista tuli aika hyvät. Vieraina syntymäpäivänä kävi sisko perheineen. Minun tuntemuksia aiheesta voit käydä lukemassa täältä.

Elokuu 2022 ja sen synttärisankari kerrostalon takapihalla.
Syntymäpäivänä oli hyvin kesäinen sää.
Kuvassa siskon lasten kanssa.
Siskon lapset kävivät juhlissa.
Elokuu 2022 ja upea juustokakku.
Hyvää juustokakkua oli tarjolla.

Ed Sheeran Olympiastadionilla elokuu 2022

Seuraavan viikon torstaina lähdettiin kesän toiselle matkalle, joka suuntautui pääkaupunkiseudulle ja vähän ulkomaillekin. Yöpyminen tapahtui uudessa Espoossa sijaitsevassa Heymo 1 by Sokos Hotels -hotellissa. Kyseessä on vähän uudenlainen konsepti hotellille Suomessa. Hotelli oli hyvin mielenkiintoinen kokemus. Tuosta hotellista voit käydä lukemassa kirjoittamani jutun täältä.

Tämän kyseisen matkan päätarkoitus oli yksi maailman suosituin artisti Ed Sheeran, joka esiintyi lauantaina Helsingin Olympiastadionilla. Vaikka en ole mitenkään suuri fani, tiedän toki suosituimmat hitit niin elämys oli huikea. Suuren maailman tyyliin järjestetty konsertti oli ehkä parhain mitä olen koskaan kokenut. Konsertissa lava oli keskellä stadionia ja meillä oli suora näkyvyys esiintyjää kohti. Katsojamäärä oli myös huikea, 50 000.

Elokuu 2022 kokosi Olympiastadionille tuhansia ihmisiä.
Porukkaa oli huikea määrä

Kävimme perjantaina ulkomailla, kun teimme viiden tunnin ostosristeilyn Tallink M/S Megastar -laivalla. Tässä risteilyssä laiva käy Tallinnan satamassa, jättää osan matkustajista ja rahdin pois sekä ottaa kyytiin uudet. Meidän porukka ei poistunut laivasta, vaan jäi tekemään ostoksia. Menomatkalla kävimme syömässä mahtavan herkullisen buffetin. Tämä oli mukavaa vaihtelua siihen normaaliin Helsingin ostoskeskuksissa pyörimiseen.

Odotetaan Länsisataman terminaalissa laivaan nousua.
Kohta lähdetään merille.
Laivan kannella ihmisiä. Viron lippu heiluu tuulessa.
Hetken kuluttua ollaan Tallinnan satamassa.
House of Olaf tapahtuma-areena sijaitsee vanhassa veturitallisaa.
Käytiin tutustumassa House of Olaf tapahtuma-areenaan.
Hiekkatie kulkee Laitaatsalmen rannalla.
Laitaatsalmi vähän toisesta näkökulmasta.

Meidän elokuu 2022 oli tällä kertaa tämmöinen. Lopuksi vielä kuvia tilanteista, joista ei mainittu aiemmin tässä jutussa.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.