Grillikausi käyntiin – Viikon kuulumiset nyt luettavissa

Grillikausi laitettiin meilläkin vuosien tauon jälkeen käyntiin tällä viikolla. Tämän lisäksi lähes kesäiseen viikkoon on mahtunut todella paljon ulkoilua sekä ei niin yllättäen hyvää ruokaa.
Kuluneen viikon aikana on kertynyt sähköpyörätuolin mittariin reilusti kilometrejä. Tämä kertoo siitä, että säät ovat olleet suosiolliset ulkoiluun. Alkuviikosta kova tuuli kuitenkin piti ilmat vielä viileänä. Yhteensä vajaan vuoden aikana on tullut ajettua tällä uudehkolla sähköpyörätuolilla jo yli 1 400 kilometriä.

Haislahden rannalla.

Sillan alla ajamassa.

Helatorstaina kävin pienellä lenkillä metsässä, jossa viherti ihanasti ja linnut lauloivat piristävästi. On todella kivaa, että näin keskellä kaupunkia voi päästä metsään myös esteettömästi. Luonnossa liikkuminen piristää kummasti ja vähentää merkittävästi stressiä.

Leveä polku metsässä.

Metsä,taivas ja tie.

Neulansilmä vasempaan ja sata oikeaan.

Viikonloppuna alettiin lähennellä lähes kesäisiä lukemia lämpömittarissa. Ehkä se kauan odotettu kesä saapuu. Vaikka kesä ei tule olemaan niin kuin odotettiin niin lämpöä sentään on luvassa. Tai ainakin niin toivon suuresti. Onko sinulla mitään matkasuunnitelmia kesäksi? Täällä suunnalla olisi matkakuumetta, mutta riskiryhmälään kuuluvana täytyy seurata vielä tilannetta.

Laitaatsalmen virrassa veneitä.

Kukkaseppele päässä ulkona.

Topin päässä kukkaseppele.

Saimaan vesi näyttää vielä kylmältä.

Grillikausi käytiin

Äskettäin tilaamani Muurikka savuton hiiligrilli pääsi tällä viikolla ensimmäisen kerran käyttöön. Alkuun oli pienoisia ongelmia, kun ei meinattu saada kunnon hiillosta aikaan. Lopulta kuitenkin saatiin hiillosmakkarat paistettua, mutta hermot meni perunoiden kanssa ja ne päätyivät uuniin paistumaan.

Ensi kertaa varten kävin ostamassa sytytyspaloja, joiden avulla grillin pitäisi saada aikaan kunnon hiillos ilman savua. Ja se ohjekirja kannattaa myös lukea kokonaan ennen kuin aloittaa grillaamaan.

Makkarat ja perunat grillissä.

Viikon aikana kävin pari kertaa kotona kasvien vointia katsomassa. Samalla saatoin ehkä vähän tarkastaa, että miten remontti on edistynyt. Pesuhuoneen viemärin sukitus oli saatu valmiiksi. Ensi viikolla siellä alkaa keittiössä sama urakka.

Tämän viikon perjantaina oli meillä oli pizzaperjantai. Tilattiin paikallisesta Kotipizzasta gluteenittomat pizzat, joissa oli täytteenä muun muassa jauhelihakastiketta. Tuosta pizzasta on tullut meidän molempien suosikki. Unohdin nälissään ottaa kuvan, joten tässä on kuva puoliksi syödystä pizzasta.

Lauantaina puolestaan valmistin ruoaksi herkullista tomaattikeittoa. Laktoositon maito oli ollut avattuna jääkaapissa lähes viikon, joten hävikin välttämiseksi päätin valmistaa keiton kaveriksi pannukakkua.

Puolikas pizza.

Keittoa ja pannukakkua.

Tuo edellisen viikon jauhesammuttimen sisällön ilkivaltaisesti tyhjentäminen ei aluksi näyttänyt aiheuttavan mitään pysyvää vauriota. Ei ehkä olisi kannattanut pölynimurilla poistaa niin hienoa jauhetta. Sitä päätyi ilmeisesti imurin koneistoon ja se päätti hajota.

Oli hyvä tuuri asian suhteen, sillä Lidlin tuli juuri sopivasti myyntiin märkä- tai kuivaimuri huikeaan 35 euron hintaan. Hintaansa nähden oikein hyvä ostos. Niin kuin kyseisen liikkeen tuotteet yleensä ovat hinta-laatusuhteeltaan erinomaisia heti.

Miten sinun viikko on kulunut? Toivottavasti tällä kertaa hyvin. Oikein hyvää toukokuun viimeistä viikkoa. 🙂

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.