Jauhesammutin aiheutti suuren sotkun – ikävää ilkivaltaa

Jauhesammutin on kätevä tulipalon sattuessa. Viime yönä saimme huomata, että väärissä käsissä sammutin muuttuu todella ikäväksi välineeksi.

Kirjoitin blogiin äskettäin siitä, että taloyhtiön remontti ajoi meidät omasta kodista evakkoon noin kahden kuukauden ajaksi. Jutussa oli juttua myös ajatuksista evakkoon lähdöstä sekä vuokralla asumisesta.
Viime yönä tämä kaupungin omistuksessa olevien vuokratalojen ihanuus iski vasten kasvoja hyvin ikävällä tavalla. Nimittäin joku järjen jättiläinen päätti tehdä todella ikävää ilkivaltaa meille.

Puolenyön jälkeen kuului kova pamahdus, jolle ei kuitenkaan pimeässä mitään syytä löydetty. Aamu valkeni ja aikamoisen ikävä yllätys odotti henkilökohtaista avustajaa, kun koko asunnon eteinen oli valkoisen jauheen peitossa.

Ilkivallan tekijä oli päättänyt suihkuttaa jauhesammuttimen sisällön postiluukusta asuntoomme ilmeisesti tuolloin puolenyön aikoihin. Jauhesammutin löytyi aivan ovemme edestä ja myös rappukäytävässä oli jauhetta. Onneksi väliovi oli kiinni, sillä muuten tuho olisi ollut todella suuri.

Jauhesammutin aiheutti järkyttävän sotkun.

Joku muu ehti soittaa huoltoyhtiö Savotekin paikalle ja huoltomiehet puolestaan kutsuivat poliisin. Virkavallan edustaja totesi, että tuskin syyllistä koskaan löydetään. No se ei kyllä ole mikään ihme. Ehdimme itse siivoamaan enimmät jauheet ja Savotekin siivouspalvelu hoiti homman hienosti loppuun.

Kerrostalon rappukäytävän ovi on aina lukittu. Eli sisälle pääsee vain talon asukkaat sekä viereisessä rapussa asuvat. Ovi jää kyllä aika usein täysin auki. Vaihtoehtoja on monia, joten syyllistä on todella vaikeaa löytää.

Tekijän jäljet.

Haluaisin kovasti uskoa, että tämän naurettavan tempun uhriksi joutuminen on ollut vain sattumaa. Ikinä ei kuitenkaan voi olla mistään varma, sen on kyllä tässä hullussa maailmassa saanut oppia.

Onneksi tästä tilanteesta selvittiin ilman suurempia vahinkoja. Ikävä juttu, että jollakin on niin huono olla ja se purkautuu näin viattomia ihmisiä kohtaan.

Pidetään toisistamme huolta ja puretaan pahamieli muulla tavalla!

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.