Unelmia ja muistoja – ”haluaisin päästä katsomaan F1-osakilpailua”

Jokaisella meistä on unelmia, joista toiset toteutuvat ja toiset eivät. Minun yksi suurimmista unelmista on päästä katsomaan F1-osakilpailua paikanpäällä. En tiedä toteutuuko tämä unelma koskaan, mutta ilman unelmia elämä olisi hyvin tylsää.

Olen seurannut Formula 1-sarjaa pienestä lapsesta asti hyvin tiiviisti. Lajin pariin minut ajoi se, että isä ja veli katsoivat tätäkin urheilua. Siihen aikaan tämä laji oli kaikkien katsottavissa ilman mitään maksuja.

Ensimmäinen mieleeni vahvasti jäänyt Formula 1 muisto on ikävä, sillä se oli vuonna 1994 San Marinon Grand Prix’ssä tapahtunut Ayrton Sennan kuolema. Tuo järkyttävä onnettomuus on jäänyt varmasti ikuisesti mieleeni. Se varmaan myös koukutti seuraamaan lajia, kun nuo tähdet uhmasivat jatkuvasti kuolemaa.

Muistoja taisteluista

Muita tuon ajan ja lapsuuteni F1-tähtiä olivat muun muassa Michael Schumacher, Damon Hill ja myös hyvin lähellä kuolemaa käynyt Mika Häkkinen. Schumin ja kahden muun edellämainitun taistelut ovat olleet unohtumattomia. Häkkisen katkerat kyyneleet Monzassa vuonna 1999 ovat jääneet myös vahvasti mieleen.

Suomalaisten Häkkisen ja Kimi Räikkösen maailmanmestaruudet ovat olleet yksi suomalaisen urheiluhistorian sykähdyttävimmistä tapahtumista. Minä tietenkin muistan katsoneeni kaikki ne mestaruuksien ratkaisevat hetket.

Veljen kuoleman jälkeen F1-sarjan seuraaminen alkoi minun kohdallani vähän kerrallaan vähentyä ja monta vuotta seurasin lajia hyvin epäsäännöllisesti. Viime kaudella taisin kyllä katsoa lähes jokaisen kilpailun, mutta en sen tarkemmin seurannut taustoja tai edes muistanut kuin suurimmat tähdet.

Räikkönen ja F1-auto.

Räikkönen on siitä asti ollut minun suosikki, kun hän aloitti F1-uransa. Jotenkin se kylmäpäisyys teki minuun suuren vaikutuksen. Ylläpidin vuosien ajan myös Räikkösen epävirallista fanisivustoa. Kiinnostuksen väheneminen lajia kohtaan ajoi lopulta sulkemaan tuon aikoinaan hyvinkin suositun fanisivuston.

Viime aikoina olen katsellut Netflixistä lähinnä dokumentteja. F1-sarjan taustoista kertova dokumenttisarja on saanut palon lajia kohtaan syttymään uudelleen. Tuo sarja toi lajin uudet tallit sekä tulevaisuuden tähdet hyvin lähelle meitä katsojia. Odotan koronan takia vasta heinäkuussa alkavaa kautta todella kovasti.

Mikä on sinun suuri unelma, jonka haluaisit vielä toteuttaa elämässä? Muistatko Maijun unelman, joka on päästä käymään Disneylandissa. Tuosta unelmasta voit käydä lukemassa täältä. Muistakaa unelmoida ja toteuttakaa niitä.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.