Myrskyisä viikko takana – ”hankintoja, uusi varalaite…”

Heinäkuun ensimmäinen viikko on ollut myrskyisä, mutta onneksi suuremmilta vaurioilta ollaan vältytty. Muuten viikkoon on mahtunut ulkoilua, uuteen aikaan siirtymistä sekä hankintoja.
Tämän viikon aikana on tullut vettä taivaalta hurjia määriä. Ehkä jopa liiankin vetiset olosuhteet olemme saaneet seuraksemme. Onneksi kuitenkin lämpötilat ovat olleet suhteellisen hyviä, joten ulkona on tullut käytyä sateiden välissä reilusti. Viikon aikana on otsikosta tuttuja myrskyjä kovine tuulineen ollut muutamakin kappale. Tässä luontoon ja ulkoiluun liittyviä kuvia viikon varrelta.

Ajelua synkkien pilvien alla.
Ajelua synkkien pilvien alla.
Vettä tuli hurjan kovasti.
Vettä tuli hurjan kovasti.
Kova tuuli puhaltaa.
Välillä sateessa taukoa, mutta tuuli oli hurja.

Meidän koti ulkoapäin.

Päivänkakkara on hieno kasvi.

Topi nauttii luonnosta.

Uusi aika

Yksi aika päättyi taloudessamme tällä viikolla, kun lähes viisitoista vuotta palvellut Resmed VPAP III ST-A hengitystuki korvattiin uudella. Tuo laite on nähnyt paljon elämää ja pelastanut minun hengen useaan otteeseen. Nyt saatiin varalaitteeksi samanlainen Stellar 150 kuin meillä molemmilla on käytössä.

Nuo vanhat hengitystuet olivat todella kestäviä. Tuo VPAP on ottanut iskuja vastaan enemmän kuin laki sallii. Kerran laite tippui Tallinnassa katukivetykseen ja mitään vaurioita ei tullut. Stellar ei sitten olekaan niin kestävä. Moni muistanee vielä tämän viime kesäisen tapahtuman.

Totuushan näissäkin laitteissa on, että mitä enemmän tekniikkaa niin sitä huonompi kestävyys. Uusista laitteista hajoaa tekniikka. Tuossa VPAP -laitteessa virtanappi taitaa olla heikoin osa. Ei enää uskaltanut ottaa sitä matkalle mukaan, joten onneksi saatiin Stellar.

Uusi ja vanha hengitystuki.

Lopulta tällä viikolla ostin uusia perunoita, kun niin sanotut vanhat perunat menivät muussiin. Uusien perunoiden kanssa on aivan pakko syödä silliä. Tällä kertaa ostin sinappisilliä. Juhannuksen tienoilla ostin snapsisilliä, josta saattoi tulla uusi suosikkini.

Perunoita ja silliä.

Käytin perjantaina elämäni ensimmäistä kertaa MOTOmed harjoitusterapialaitetta. Tuolla laitteella tehdään polkevaa liikettä, kuten kuntopyörällä. Käyttäjä voi harjoittaa raajojaan joko itse tai moottorin avustamana. Onnea on fysioterapeutti, joka ymmärtää ja osaa suositella kaikenlaisia erilaisia harjoitteita.

Ostin torstaina meille uuden Silvercrest vedenkeittimen sekä leivänpaahtimen Lidlistä. Ne sai Lidlin uuden Lidl plus sovelluksen tarjouksella yhteishintaan 30 euroa. Kyseessä on kauppaketjun kansainvälinen etuohjelma, joka tuo puhelimeesi palveluita, ajankohtaista tietoa ja runsaasti rahanarvoisia etuja. Kannattaa ladata ja tutustua.

Tällä hetkellä on menossa kovat alennusmyynnit joka paikassa. Tuli siis tilattua vähän uusia huonekaluja sekä seinämaaleja, kun halvalla sai. Sitten tilasin myös uudet Skullcandy langattomat nappikuulokkeet. Entisen kuulokkeet eivät ole kovin käytännölliset, sillä niitä on hankala käyttää sähköpyörätuolin niskatuen kanssa.

Leivänpaahdin ja vedenkeitin.

Viikko kului täällä suunnalla näin tällä kertaa. Miten sinun viikko on kulunut tällä kertaa? Jätä kommentti sosiaaliseen mediaan tai tuohon alapuolelle.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.