Unelma autosta, töitä tarjolla Savonlinnassa

Unelma autosta on herännyt eloon koronan myötä. Viikkoon on mahtunut myös muistoja sekä Tuiskun nimen virallistaminen. Etsimme myös osa-aikaista henkilökohtaista avustajaa.

Kuluneen viikon aluksi vähän oli tunteet pinnassa, sillä maanantaina oli Äitin syntymäpäivä. Hän olisi täyttänyt 69-vuotta. Lähetin jo yhdeksännen kerran hänelle onnittelut syntymäpäivän johdosta taivaaseen. Tuiskun ottamassa kuvassa pilvien reunat ja Saimaa kimalteli tunteiden kunniaksi.

Tämän lisäksi Maijun nimi on nyt virallisesti Tuisku. Päätös nimen muutoksen hyväksymisestä tuli alle kahdessa viikossa. Arvioitu aika oli kahdesta kuuteen kuukautta, mutta tällä kertaa siinä kului aikaa vain noin vähän. Olen niin ylpeä siitä, että hän uskaltaa olla oma itsensä.

Saimaan pinta kimaltelee.
Upea Saimaa ja sen takana Laitaatsalmen telakka.

Fazer Store oli tällä kertaa meidän testissä. Fazerin toimitus oli todella nopeaa, sillä tehtiin tilaus edellisen viikon perjantaina ja maanantaina paketti oli jo läheisen K-Marketin pakettiautomaatissa. Tilattiin kokeilumielessä myös Makea Moka pussissa, jossa on epämuodostuneita karkkeja ja 300 g maksaa vain 1,49e. Ei hassumpi hinta karkeilla.

Ei nuo Fazer Store hinnat kauheasti poikkea kauppojen hinnoista. Netistä tilaamalla saa samalla kivan odottamisen ilon, kun ei muista mitä on tilannut. Paketin sisältö yllättää usein. Näin käy usein etenkin Fiksuruoka tilausten kanssa.

Pöytä täynnä karkkia ja suklaata.
Vähän herkkuja, mutta ei kaikki ole meille.

Torstaina tuli kuusi vuotta siitä, kun laitettiin nimet asuntokaupan papereihin. Eikä ole kauheasti kaduttanut tämä päätös. Taas kerran saa siis ihmetellä, että mihin ihmeeseen aika oikein katoaa. Niin kuin tiedätte huumori kukkii meillä välillä liikaakin, joten vitsailtiin silloin ettei saada kuolla ennenkuin laina on maksettu. Vielä yhdeksäntoista vuotta jäljellä!

Kolme punaista kerrostaloa ja yhdessä niistä me asutaan.
Meidän koti Saimaan suunnalta kuvattuna.

Kovat helteet päättyivät ainakin tällä erää keskiviikkona, alkuviikosta ehti olla kuitenkin ihanan lämmintä. Tuskin enää tänä kesänä helteitä tuleekaan. Reiluun kahteenkymmeneen asteeseen tippuva lämpötila ei kuulostanut alkuun kovinkaan ihanalta. Ei ulkona ole onneksi ollutkaan kovin viileää. Syksyn tuntua ilmassa kuitenkin alkaa jo olla.

Synkkä päivä oli tiistaina.
Tummenevan taivaan alla.
Saimaan saaria.
Upeaa Saimaan järvimaisemaa.

Unelma autosta

Meillä on kovasti ollut suunnitelmissa matka Kuopioon. Alunperin oli tarkoitus mennä Haloo Helsingin konserttiin Olympiastadionille, mutta se siirrettiin koronan takia. Saatiin onneksi taksikyyti Kuopioon, sillä junalla ei missään nimessä uskalla tällä hetkellä matkustaa. Tuon matka on nyt suuren kysymysmerkin alla, kun malttamattomat typerykset päättivät alkaa tuota kulkutautia taas levittämään.

Edellä mainittuun asiaan liittyen olemme Tuiskun kanssa alkaneet oikeasti miettimään, että ostaisimme oman auton. Toki auton ylläpito on nykyään todella kallista, mutta toisihan se vapautta elämään. Täältä suunnalta Suomea, kun ei sähköpyörätuolilla kulkeva pääse julkisella liikkumaan kovinkaan moneen suuntaan.

Aina pitää elämässä olla unelmia. Ilman unelmia elämä olisi ikävää.Toiset unelmat toteutuvat ja toiset eivät. Toivottavasti tämä toteutuisi.

Tuiskulle töihin?

Niin kuin tuossa jutun alussa mainittiin, etsimme parhaillaan yhtä osa-aikaista henkilökohtaista avustajaa. Työ on hyvin vaihtelevaa ja kuulemma ihan mukavaakin. Kylillä puhutaan meistä kaikenlaista, mutta hae, tule haastatteluun ja tee aivan oma havaintosi.

Haen henkilökohtaista avustajaa n. 100 t/kk joustavin työajoin, eli tämä työ sopii mainiosti vaikka opiskelijalle. Avustajalta edellytetään hyvää fyysistä kuntoa nostojen vuoksi, oma-aloitteisuutta ja perus arjenhallintataitoja. Olen 34-vuotias sähköpyörätuolia ja hengitystukilaitetta käyttävä tyyppi, harrastan mm. valokuvailua, matkustelua, pelaamista ja ulkoilua. Kuulun Heta-Liittoon ja työnantaja-kokemusta on kertynyt jo lähes 8 vuoden ajalta. Hakemukset liitteineen osoitteeseen: postimursu@gmail.com Kutsun haastatteluun hakemusten perusteella. Palkka on 12,36€/t + lisät ja sijaispalkanmaksajana toimii Sosteri. Toimin itse työnantajanasi. Ajokortti katsotaan eduksi.

Unelma  autosta on yhteinen.
Myö ollaan ihan mukavia!
Unelma autosta hymyilyttää minua.
Kaivinkone kaivaa.

Tässä tämän kertaisen viikon kuulumiset, toivottavasti jaksoit lukea jutun loppuun asti. Miten sinun viikko on mennyt?

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.