Syntymäpäivä viikon kohokohta – ”35-vuotta on ihme”

Tällä viikolla minulla oli syntymäpäivä, joten herkkuja on syöty oikein urakalla. Pieniä vieraita on käynyt kylässä ja maukasta ruokaa valmistettu. Eikä tietenkään ulkoilua saa unohtaa.
Viikko alkoi helteen jälkeen hyisessä säässä tai siltä se ainakin tuntui, kun oli pari päivää ollut ihanan lämmin. Tämän viikon loppupuolella kuitenkin ilmat taas vähän lämpeni ja oli lähes kesäinen sää.

Harmaan päivän Saimaa on myös upea näky.
Saimaa harmaana päivänä.
Minä metsässä.
Lauantaina kävin metsässä ajelulla.

Laituri Saimaan rannalla.

Maanantaina meillä kävi pieniä ja vähän isompiakin lapsia kylässä. Helena-sisko kävi nimittäin lastensa kanssa kylässä ja tuomassa synttärilahjan vähän ennakkoon. Nyt kun isommilla lapsilla alkoi koulut sekä nuorimmalla päivähoito niin uhkaavasti lähestyvä korona voi vähentää heidänkin vierailuja.

Minusta on ihanaa viettää aikaa sisarusten lapsien kanssa. Heille pyörätuolilla liikkuminen ja se, että henkilökohtaiset avustajat kuuluvat elämäämme on niin luonnollista. Tämä tuo heille hyvät lähtökohdat elämään, kun ei tarvitse ihmetellä erilaisia ihmisiä.

Heikki sähköpyörätuolin kyydissä.

Kristiina leikkii nukkekodilla.

Tiistaina kävin Savonlinnan keskussairaalan korva-, nenä- ja kurkkutautien poliklinikalla hoidattamassa kroonista poskiontelotulehdusta. Kierre alkoi jo kaksi vuotta sitten ja nykyään käyn punkteerauksessa kahden kuukauden välein. Tulehdusta ylläpitää hengitystukilaite, joten asialle ei kauheasti mitään voi tehdä. Onneksi tuo operaatio ei tunnu oikeastaan miltään, kun puudutus on niin tehokas.

Syntymäpäivä viikon kohokohta

Ja niin kuin tuosta vähän ylempää taisit jo huomata niin vietin tällä viikolla syntymäpäiviä. Mittariin tuli siis jo 35-vuotta, joka on aika kova suoritus Duchennen lihasdystrofiaa sairastavalle. Moni saman lihassairauden kanssa kulkenut on menehtynyt paljon nuorempana. Jokainen päivä ja etenkin vuosi on siis suuri lahja. Tämä toki pitäisi kaikkien tiedostaa, sillä kukaan meistä ei ole kuolematon.

Kaksi edellistä syntymäpäivää tulikin vietettyä Huvilarannan mökillä. Tänä vuonna tuo reissu jäi välistä koronan, remontin sekä muiden muuttujien takia. Välillä on ihan kivaa, kun voi syntymäpäivänä ottaa vieraita vastaan. Itse en kyllä tänäkään vuonna mitään leiponut, sillä Maiju valmisti voileipäkakun ja juustokakun valmisti Kahvila Alku.

Sain Maijulta muumituotteita.
Ihana syntymäpäivälahja Maijulta.
Maiju leipoi voileipäkakun.
Maiju leipoi voileipäkakun.
Siskonlapset synttäreillä.
Vieraitakin kävi syntymäpäivillä.
Kahvila Alku valmisti upean mangojuustokakun.
Kahvila Alku valmisti upean mangojuustokakun.

Tämän vuoden aikana olen opetellut syömään enemmän kasviksia ja saattaa olla jopa päiviä, jolloin syön jopa pelkkää kasvisruokaa. Tästä hyvänä esimerkkinä on kuluneen viikon keskiviikkona valmistamani munakoisocurry, johon tutustuin Tallinnan matkalla. Ei ehkä saisi kehua, mutta olihan tämä selkeästi parempaa kuin ravintolan annos. Tuota ruokaa tuli valmistettua iso annos, josta riitti myös pakastimeen laitettavaksi.

Munakoisocurrya ja riisiä.

Olethan muistanut käydä katsomassa Matsmart verkkokaupasta löytyviä tarjouksia? Tehtiin Maijun kanssa tilaus, joka saapui perille parissa arkipäivässä. Tilattiin muun muassa kahvia ja gluteenitonta spagettia hyvällä alennuksella. Kannattaa käydä katsomassa ja tehdä tilaus.

Tässä siis tämän kertaisen viikon vamaset kuulumiset. Miten sinun viikko on kulunut tällä kertaa? Jätä kommentti kuulumisistasi, jos haluat! ?

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.