Tuiskun syntymäpäivä viikon kohokohta

Tuiskun syntymäpäivä oli tämän viikon kohokohta. Lisäksi loppua kohden lämmennyttä viikkoa piristi ulkoilu.

Viikko alkoi hyvin harmaalla ja sateisella maanantai päivällä. Edeltävään viikonloppuun verrattuna eroa oli se, että sade tuli alas vetenä. No positiivista tässä oli se, että lumet saivat taas yhden kerran kyytiä. No parempi, että nyt sataa vettä eikä kesällä. Toisaalta sataahan se varmasti kesälläkin enemmän kuin koskaan aiemmin.

Jäinen kerrostalon piha.
Mikähän kuukausi on menossa? Jos en tietäisi niin veikkaisin, että marraskuu.

Tiistaina oli vuorossa Tuiskun syntymäpäivä. Leivoin syntymäpäiville henkilökohtaisen avustajan kanssa voileipäkakun, jonka täytteenä oli tonnikalaa, kurkkusalaattia, tuorejuustoa ja majoneesia. Koristelun suhteen avustaja sai vapaat kädet. Ruoaksi tilasin Tuiskulle ja itselleni gluteenitonta pizzaa Rosso Expressistä, joka löytyy Savonlinnan Prisman yhteydestä. Tämä oli ehdottomasti paras syömäni gluteeniton pizza.

Tuiskun syntymäpäivä

Voileipäkakun päällä on tomaatista tehty ruusuja.
Tässä tämä upea teos!
Pizza laatikossa.
Itselleni tilasin Opera Special pizzan. Täytteenä siinä oli kinkkua, pepperonia, tonnikalaa ja tuoretta rucolaa.
Legoista tehty Harry Potter Puuskupuhin tuvan vaakunan.
Ostin Tuiskulle lahjaksi Lego Harry Potter Puuskupuhin tuvan vaakunan.

Torstaina oli tämän viikon toinen ja myös viimeinen fysioterapia. Yleensä niitä on viikon aikana se kaksi. Tällä kertaa käsiteltiin jalkoja sekä liiallisesta tietokoneen käytöstä jumiutunutta kylkeä. Samalla käynnillä mietittiin myös, että miten virheasentoon pahasti kääntyvä oikea jalka saataisiin tuettua paremmin. Väliaikainen ratkaisu tähän ongelmaan oli hyvin yllättävä. Tämän ratkaisun voit katsoa alla olevasta kuvasta.

Marsu pehmolelu tukee jalkaa.
Maire Marsu on joutunut töihin. Taitaa olla Orpon hallituksen työllisyystoimet iskeneet myös marsuihin.Tuisku sai tiistaina synttärilahjaksi muun muassa Korpelan gluteenittomia kananugetteja. Perjantaina minäkin pääsin niitä maistelemaan ja nehän olivat oikein hyvän makuisia. Ei olisi edes uskonut, että ne olivat gluteenittomia. Syötiin nugetteja ranskalaisten ja currykastikkeen kanssa. Tästä ruoasta ei muistanut ottaa kuvaa. Päivän aikana alkoi näyttää jo siltä, että säät saattaisivat oikeasti alkaa paranemaan.

Vihreitä lehtiä.
Luonnosta löytyi jo uutta vihreää.

Niin kuin luvattiin, lauantaina oli oikein ihanan aurinkoinen päivä. Aurinko paistoi upeasti siniseltä taivaalta koko päivän ja lämpötila nousi kymmeneen asteeseen. Käytiin Tuiskun kanssa ulkona ensimmäisen kerran lähes kahteen viikkoon. Huomattiin ajelun aikana, että Saimaan vedenpinta on tällä hetkellä käytössä korkealla. Ei siis turhaan varoitella kiinteistön omistajia, että vesi saattaa nousta lähellä oleviin rakennuksiin.

Minä ulkoilemassa.
Ulkona oli oikein hyvä sää. Taustalla näkyy Suomen lippu, koska oli kansallinen veteraanipäivä.
Tuiskun ruoka oli lauantaina hyvin jännittävä. Airfyerissa paistettua makkaraa, perjantailta jäänyttä kastiketta ja syntymäpäivältä jääneen pizzan jämät.

Sunnuntaina oli jälleen hyvä sää ulkoiluun, kun aurinko paistoi ja lämmintä oli kymmenisen astetta. Käytiin Tuiskun kanssa ajamassa tässä ihan lähialueella. Käytiin lauantaina läpi pakastinta ja siellä ei ollut enää yhtään leipää. Kesäkurpitsaa löytyi senkin edestä, joten tuli mieleen tehdä gluteenitonta kesäkurpitsaleipää. No sunnuntaina sähkö oli edullista, joten oli hyvä paistaa leipää.

Kaksi uunivuokaa, joissa on leipä.
Kaksi uunivuokaa, joissa on leipä.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.