Painehaava, muistoja, remontti – ”pitäkää hanureistanne huolta”

Viikkoon on kuulunut hyvää ja myös huonoja uutisia. Tämän viikon aikana ollaan muun muassa maalattu seiniä ja grillattu. Huonoja kuulumisia on puolestaan painehaava.
Seiniä maalaamalla saa helposti sisustettua kotia uuteen uskoon. Kesän aikana poistimme seiniltä vanhoja tapetteja. Pari viikkoa sitten remontti pääsi etenemään ja maalattiin yksi henkilökohtaisten avustajien huoneen seinistä upean vihreäksi. Niin meidän kodista löytyy avustajille aivan oma huone. Eikö olekin luksusta? 😉

Tällä viikolla oli vuorossa meidän makuuhuoneen seinän maalaus tumman violetiksi. Nyt sieltä löytyy siis kaksi pinkkiä seinää ja tuo yksi violetti. Eikä tullut edes kalliiksi, sillä Värisilmän verkkokaupasta löytyy outlet-osastolta todella edullisia seinämaaleja.

Violetti seinä pohjamaalattuna.
Pohjamaalattu seinä.

Keskiviikkona tuli kuluneeksi vuosi siitä, kun isäni menehtyi äkillisesti lyhyen sairauden jälkeen. Hän oli menehtyessään 64-vuoden ikäinen. Viimeisimpinä vuosina ei kauheasti oltu tekemisissä, mutta oli hän kuitenkin isäni. Poltin kynttilän hänen muistolleen.

Kynttilä isän muistolle.

Syysmyrsky-Aila iski torstaina Suomeen hurjalla voimalla. Täällä Savonlinnan suunnalla tuuli ei onneksi aiheuttanut mitään suurempaa tuhoa, mutta viilensi hetkellisesti säätä hyytäväksi. Ei tehnyt mieli lähteä ulos ottamaan kuvia, joten tämä on otettu ikkunan läpi.

Sataa ja tuulee.

Syksy on muuttamassa puiden lehtiä tai ainakin niitä joita Aila ei pudottanut todella upean väriseksi. Etenkin näissä kuvissa esiintyvä vaahtera on todella ihanan värinen. Myös suuri määrä punaisia pihlajanmarjoja on ilostuttanut täss syksyssä.

Upean oranssi vaahtera.

Vaahteranlehti lähikuvassa.

Punaisia pihlajanmarjoja.

Tämän viikon aikana on tullut valmistettua myös hyvää ruokaa. Lauantaina kokkailin tonnikala-perunalaatikkoa, joka on helppo ja nopea arkiruoka. Vaikka olikin viikonloppu. Tällä kertaa mukana oli myös tomaatteja ja mozzarellaa. Sunnuntaina puolestaan grillattiin lihaa, grillijuustoa, makkaraa sekä tomaattia. Ei voi kuin taas yhden kerran kehua tuota Muurikan savutonta hiiligrilliä.

Tonnikala-perunalaatikko vuoassa.

Grillattua ruokaa.

Ikävä uutinen

Kuluneeseen viikkoon mahtui myös ikävä asia, jota en olisi halunnut tai uskonut minulle koskaan tapahtuvan. Onnistuin nimittäin saamaan painehaavan takapuoleen. Kaikki sai alkunsa siitä, kun motomedillä polkeminen aiheutti pienen haavauman pari viikkoa sitten. Tästä lähti sitten käytiin ikävä ketjureaktio.

Minulla on käytössä painehaavoja ehkäisevä istuintyyny sähköpyörätuolissa ja sängyssä patja, joka vaihtaa kennoissa ilmaa. Olen aina ajatellut, että se riittää. Ei näköjään riittänyt ja hyvän uskon takia sai pitkäaikaisen vaivan seurakseen. Pitäkää siis hanureistanne huolta.

Pietar.in syyskuinen viikko oli tällä kertaa tämmöinen. Ei tästä auta lähteä kuin eteenpäin kohti uusia pettymyksiä. Oikein hyvää tulevaa viikkoa aivan jokaiselle blogin lukijalle.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.