Lihis gluteenittomana, tylsiä veitsiä, vammainen kebab

Lihis gluteenittomana ei ollut mikään ihmeellinen makuelämys. Tämän toteamuksen lisäksi kulunut viikko on sisältänyt muun muassa tylsistyneitä keittiöveitsiä, hyvää ruokaa sekä opiskelua. Tästä kirjoituksesta voit lukea lisää tammikuun viimeisen viikon kuulumisia.

Aloitin tammikuun alussa hakukonemarkkinoinnin perusteet opinnot ja voin kehua, että olen oppinut jo paljon uutta. XAMK ammattikorkeakoulun järjestämän kurssin opiskelut siis etenevät. Pääsin ensimmäisen tehtävän hyväksytysti läpi ja sen jälkeen suoritettu ensimmäinen tentti meni myös läpi täysin pistein. Tosin tentin aihe verkkosivujen suunnittelu on minulle jo aika tuttua. Mutta toki siitäkin on tullut opittua uutta.

Kuvakaappaus opintojen etenemisestä.

Maanantaina en keksinyt mitään kuvattavaa, joten julkaisin Instagramissa kuvan kebab-annoksesta, jonka yhteydessä kerroin, että välillä on selvää säästöä olla vaikeasti liikuntavammainen henkilö. Kebab annos liittyy siihen, että kyseisestä annoksesta syön vatsan täyteen jopa viisi kertaa. Ei jää yhden annoksen hinnaksi kovinkaan paljoa.

Meillä pyritään tietenkin siihen, että käyttökelpoinen ruoka ei päädy biojätteeseen. Valitettavasti tähän ei aina pysty, mutta pääsääntöisesti kyllä. Edellisessä kappaleessa mainitun kebabin tähteet päätyivät uuteen ruokaan. Keitin siis nuudelit ja lisäsin sekaan kebabit, ruokakermaa sekä voileipäkakusta jääneet juustoraasteet. Vastaavanlaisia ruokia tulee tehtyä harvase viikko. Mutta miten sinä hyödynnät tähteet? 

Kebab lohkoperunoilla.
Sahmaranin kebab lohkoperunoilla.
Pöytään katettu ruoka.
Ruoka on valmista.

Lihis ei ole lihassairaus

Kohta päättyvään viikkoon on kuulunut paljon erilaista ruokia. Edellä mainittujen ruokien lisäksi kokeilussa oli Moilas Gluten-Free Lihapiirakka. Kyseessä oli siis se aivan perinteinen lihapiirakka jauheliha-riisitäytteellä, mutta gluteenittomana versiona. Tai niin ainakin tilausta tehdessäsi kuvittelin. Lihapiirakka oli kooltaan hyvin pieni ja kuori oli todella sitkeää. Täytettä sentään oli riittävästi ja sen täydensi itse lisätty nakki. Ei tule varmasti toista kertaa ostettua kyseisiä lihapiirakoita.

Usean vuoden ajan söimme lähinnä ruokia, joista molemmat tykkäsimme. Vasta viime aikoina olen päässyt eroon tästä tavasta ja esimerkiksi nyt viikonlopuksi valmistettiin molemmille omat ruoat. Minä söin siis aurajuustolla sekä kantarelleilla täytettyä mureketta. Maiju ei syö jauhelihaa, joten hänelle valmistettiin kinkkukiusausta. Ja Maiju syö vain Korpelan kinkkusuikaleita, koska niissä ei ole nykysiä. Nykyset ovat siis kaikki epämääräiset jutut ruoassa.

Lihis eli lihapiirakka gluteenittomana.
Lihis gluteenittomana lihassairaalle.
Ei ole lihis niin hyvää kuin itse tehty mureke.
Kinkkukiusaus ja lihamureke.

Sähköpyörätuolini kävi maanantaina varikolla, kun renkaat alkoivat olla hyvin kuluneet. Aiemmin tuolissa oli todella tyylikkäät, väreihin sopivat mustat renkaat. Toivomusteni myötä uudet renkaat ovat harmaat. Mustista renkaista irtosi lattioihin kumia, joka puolestaan siirtyi henkilökohtaisten avustajien työkenkiin ja muihin apuvälineisiin. Tästä tietenkin alkoi loputon kierre ja lattioiden likaísuus.

Onko sinulle Fiksuruoka verkkokauppa jo tuttu? Kyseinen kauppa myy erittäin edullisesti muun muassa ylijäämä ruokaa, herkkuja sekä kaikkea muuta käyttökelpoista, joka päätyisi muuten roskiin. Tehtiin tällä viikolla pitkästä aikaa tilaus, jossa oli muun muassa kuusi litraa 5 eurolla muumi limpparia. Suosittelen lämpimästi kaikille!

Fiksuruoka tilaus kuvassa.
Hyvää tavaraa pöydällä.

Kotitaloutemme veitset alkoivat olla hyvin tylsiä, joten nehän oli tietenkin korkea aika teroittaa. Onneksi meiltä löytyy hyvä veitsenteroitin, joka on ostettu vuosia sitten yllättäen Lidlistä. Tällä viikolla oli siis veitset teroituksessa tähän alla näkyvään tapaan.

Veitset teräviksi niin lihis tulee syödyksi.
Veitsiä mie teroitan.

Rakastetaan Maijun kanssa molemmat sairaalamaailmaan liittyviä tv-sarjoja, vaikka niissä on paljon asiavirheitä. Mutta kun asiaa ei liikaa mieti niin eivät ne kauheasti häiritse. Kotimaisesta Sykkeestä on tullut Ruutu+:aan jo yhdeksäs tuotantokausi. Oli aivan pakko laittaa pitkästä aikaa Ruutu+ tilaukseen ja käydä katsomaan kyseisestä sarjaa. Ollaan parin päivän aikana katsottu melkein puolet uusimmasta kaudesta.

Sykettä katsomassa.
Maijun kanssa Sykettä katsomassa.

Tammikuun viimeinen viikko oli tällä kertaa tässä. Miten sinun viikko on kulunut? Jätä kommentti!

Lunta satoi hurjan paljon!
Lunta satoi tälläkin viikolla reilusti.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.