Ruokaostokset netistä yllätti – ”helpottaa elämää hurjasti”

Päädyttiin tämän syksyn aikana tilaamaan ensimmäistä kertaa netin kautta ruokaostokset kotiinkuljettuna Savonlinnan Prismasta. Syynä tähän oli koronan saapuminen vauhdilla tännekin Savonlinnan suunnalle.
Olen aina innoissaan tekemään kaiken mahdollisen netin kautta, mutta jotenkin ruokaostosten tekeminen tuntui todella kaukaiselta ajatukselta. Nyt kuitenkin Maijun innoittamana päätettiin kokeilla palvelua. Tässä kirjoituksessa käydään läpi, että miten ruokaostokset tilataan ja mitä ajatuksia tilaaminen herätti.

Ensimmäinen tilaus oli hidas, sillä kaikki tuotteet piti etsiä erikseen verkkokaupasta. Tuo oli hyvin rasittavaa, mutta seuraavalla kerralla apuna oli älykäs ostoslista, joka näyttää ostohistoriasi perusteella tuotteet, joita ostat useimmin ja joita saatat tarvita. Lisäksi näet juuri sinulle valittuja tuotesuosituksia. Tosin heille, jotka asioivat yleensä S-kaupassa ja käyttävät etukorttia niin heillä tämä älykäs ostoslista toimii heti.

Ostosten kokonaishinnan näet ostoskorista koko ajan, joten ei tule tuhlattua liikaa. Lisäksi hintojen vertailua rakastavana samalta sivulta löytyvät vastaavat tuotteet on helposti nähtävillä. Normaalisti kaupassa hintavertailu on pyörätuolilla liikkuvalle vaikeaa, sillä hinnat eivät aina ole helposti nähtävillä ja myös muut kiireelliset asiakkaat ahdistelevat kärryineen.

Ostokset maksetaan maksukortilla, jonka tiedot syötetään palveluun. Onnistuneen varmennuksen jälkeen palvelu tekee katevarauksen, joka on arvioitu ostosten loppusumma +15%. Ylimääräinen varaus palautetaan maksukortillesi heti keräilyn jälkeen, kun kerätyt tuotteet ja punnittavien tuotteiden hinta on varmistunut.

Verkkokaupassa luvataan valita parhaat ja tuoreimmat raaka-aineet sekä pitkät päiväykset. Tämän suhteen ei ollut mitään ongelmaa, sillä asia oli niin kuin luvattiin. Tilauksen yhteydessä voi myös antaa halutessaan luvan korvata tuotteet vastaavilla, jos tuotetta ei löydy.

Tehtiin tilaus toisenkin kerran, kun ensimmäinen tilaus onnistui todella hyvin. Netin kautta ruokaostokset tuntuvat myös säästävän rahaa, sillä heräteostoksia tulee tehtyä vähemmän. Toki tähän vaikuttaa myös yli kymmenen euron kuljetusmaksu, jolloin tulee tilattua noin kahden viikon ostokset kerralla ja silloin rahaa yllättäen kuuluu vähemmän kuukauden aikana.

Osuuskauppa SuurSavon kautta tilattujen ja itse noudettujen ruokaostosten keräysmaksu on alkaen 5,90 €/tilaus. Kotiinkuljetuksen hinta on myymälästä riippuen alkaen 12,90–14,90 €/tilaus.

Näin Kauppakassi-palvelu toimii:

  1. Mene osoitteeseen foodie.fi
  2. Hae myymälä, josta haluat tehdä tilauksen
  3. Jos käytät palvelua ensimmäistä kertaa, luo itsellesi tunnukset ohjeiden mukaan
  4. Jatkossa kirjaudut palveluun omilla tunnuksillasi
  5. Etsi tarvitsemasi tuotteet ja lisää ostoskoriin
  6. Valitse kotiinkuljetus tai noutomyynti sekä tarkempi kellonaika
  7. Lähetä tilaus

Jatkossa tulee varmasti käytettyä tätä todella kätevää palvelua. Tämän myötä etenkään talvella ei joudu enää miettimään, että onko tiet missä kunnossa ja pääseekö kauppaan asti. Taas kerran internet on helpottanut elämää!

Ruokaostokset netistä helposti.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.