Lattiaremontti, rekrytointia… – mukana herkullinen resepti

Lattiaremontti käynnistyi kodissamme ja se lienee näillä näppäimillä päättyvän viikon ykkösjuttu. Tämän lisäksi viikkoon on kuulunut myös työnhakijoiden käytöksen ihmettelyä sekä muun muassa herkuttelua jäädykkeellä. Tuon herkun resepti löytyy myös tästä kirjoituksesta.

Olen aiemmin useasti kirjoittanut tänne blogiin ongelmista, jotka liittyvät henkilökohtaisen avustajan työnantajuuteen. Ongelmia on ollut jo pitkään uusien työntekijöiden rekrytoinnissa, sillä työvoimasta on tällä hetkellä suuri pula aivan ympäri Suomen. Pulaa on niin avustajista kuin hoitoalalla hoitajista. Tämä tuntuu valitettavan usealle työnhakijalle olevan hyvä syy käyttäytyä miten huvittaa.

Meillä on parhaillaan yhden avustajan rekrytointi käynnissä ja hakemukset ovat kiven alla. Ehdittiin jo iloita, että löydettiin uusi avustaja ihmeen helposti. No ei haastattelussa käynyt henkilö halunnutkaan tulla töihin. Toki ymmärrän, että hakija voi huomata haastattelussa ettei paikka olekkaan hänelle sopiva. Me Maijun kanssa ja moni muu henkilökohtaisen avun turvin elävä joutuu aika ikävään tilanteeseen, kun ei sitten olekaan sitä tekijää. Pieni vinkki siis, ennen kuin haet avustajaksi niin harkitse riittävästi.

Ikävää on tämän sosiaalisessa mediassa julkaistun jutun jälkeen tulleet kommentit. On tullut nimittäin muun muassa ihmettelyä jatkuvasta avustajien vaihtuvuudesta. Minusta ei kuitenkaan ole ihme, että avustajia vaihtuu välillä, kun meillä työskentelee yhteensä seitsemän työntekijää. Alalla on paljon esimerkiksi opiskelijoita, joten tämä lisää myös vaihtuvuutta.

Stressaava vamanen.
Tilanteeseen turhautunut henkilö.

Viime vuoden marraskuussa hurjien BlackFriday tarjousten aikaan laitettiin pitkän harkinnan jälkeen tilaukseen uusi lattia. Ja hintavertailijan elämä ei ollut silloin valinnan aikaan kovinkaan helppo. Suuren kysynnän vuoksi tuo hyvän hinta/laatu suhteen vinyylilankku saapui meille vasta tämän vuoden alussa. Ei meille ollut tuosta mitään suurempaa haittaa, sillä remonttimies käy asentamassa uutta lattiaa sen mukaan, kuin muilta töiltään ehtii.

Lattiaremontti toi myös uudet lattialistat

No vasta tämän viikon tiistaina alkoi vinyylilankun asennus. Ensimmäisenä oli vuorossa Maijun oma pelihuone tai on siellä muun muassa pari nukkeakin. Siellä kuitenkin oli lattiana hyvin kulunut laminaatti. Sen alta paljastui todella ruma muovimatto, varmaan se alkuperäinen lattia suoraan 70-luvulta. Ensimmäiset kuvat kertovat, että lopputulos on upea.

Vielä pitää Maijun huoneeseen ja tietenkin myös muuallekin asuntoon asentaa uudet lattialistat. Ajatuksissa oli asentaa entiset lattialistat takaisin paikoilleen, mutta ne olikin ruuvattu sekä liimattu kiinni. Lopputulos onkin varmaan arvattavissa, lattialistat lähtivät irti pieninä palasina. No nämä tilaukseen lähteneet tummat lattialistat sopivat paremmin uuden lattian väreihin.

Lattiaremontti alkoi laminaatin purkamisella.
Entinen laminaatti oli aikansa elänyt.
Lattiaremontti toi uudet lattiat.
Lattiaremontti käyntiin, ensimmäiset vnyylilankut on nyt asennettu.
Lattiaremontti vaatii myös uudet lattialistat.
Uudet tummat lattialistat asennetaan myös paikoilleen.

Ystävänpäiväksi valmistin turkinpippurijäädykettä, josta tuli vielä parempaa kuin odotin. Tässä tulee jäädykkeen helppo resepti, jota saa vapaasti käyttää. Tämän jäädykkeen tein muffinssivuokiin. Reiluun neljään annokseen tarvitset:

  • 200 g vaniljarahkaa
  • 2 dl kuohukermaa
  • 3 rkl fariinisokeria
  • 75 g Fazer turkinpippureita
  1. Murskaa ensin turkinpippurit
  2. Vatkaa muut ainekset vaahdoksi
  3. Sekoita joukkoon turkinpippurit
  4. Laita jäädyke pakastimeen vähintään neljän tunnin ajaksi
Turkinpippurin makuinen jäädyke.
Turkinpippurin makuinen jäädyke näyttää sammakolta..
Pizzeria Sahmaran myy erittäin hyviä tacoja.
Pizzeria Sahmaran myy erittäin hyviä tacoja.

Helmikuun toinen viikko oli hyvin talvinen, ja kovia pakkasia on ollut koko viikon ajan täällä suunnalla. Mukavasti on pakkasten myötä aurinko paistanut, mutta hyytävä kylmyys ei ole todellakaan houkutellut ulos kylmettymään. Kivoja kuvia on kuitenkin saanut kauniista maisemista parvekkeelta sekä ikkunoista. Pakko on kaikesta huolimatta myöntää, että viime vuoteen verrattuna talvi on ollut paljon parempi.

Puut muuttuivat pakkasessa todella upean näköiseksi.
Puut muuttuivat pakkasessa todella upean näköiseksi.
Sininen hetki aurinkoisen talvipäivän päätteeksi.
Sininen hetki aurinkoisen talvipäivän päätteeksi.

Viikkoon mahtui mukaan kaikenlaista kivaa ja ei ehkä niin mukavaa asiaa. Toivottavasti tulevan viikon aikana nuo stressaavat sekä huolta aiheuttavat asiat alkaisivat selviämään. Ensi viikolla etenee taloyhtiön yhteinen remontti, kun meidän asuntoon vedetään sähköt uudelleen.

Oikein hyvää ystävänpäivää kaikille.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.