Pelastettua ruokaa ja aurinkoisia päiviä

Pelastettua ruokaa ResQ clubin kautta ja vaihtelevaa säätä on kuulunut tähän viikkoon. Tästä jutusta voit lukea, että mitä kaikkea tämä viikko on pitänyt sisällään.

Viikon kahtena ensimmäisenä päivänä saatiin nauttia todella kirkkaasta talvisesta säästä. Valitettavasti oli myös todella kylmää, joten tämän vuoden toinen ulkoilu sai jäädä myöhemmin suoritettavaksi. Näin aurinkoisina päivinä huomaa kyllä hyvin, että miten päivät ovat jo pidentyneet hurjan paljon. Tässä muutama henkilökohtaisten avustajien ulkoillessa ottamia kuvia.

Puut tekevät upeita varjoja lumihankeen.
Puut tekevät upeita varjoja lumihankeen.
Huurteisen puut ja niiden takana näkyy värikäs taivas.
Maanantaina oli upeat värit taivaalla auringonlaskun aikaan!
Taloyhtiön jätekatoksen seinässä on huurteinen pinta.
Taloyhtiön jätekatoksen seinässä on upea huurteinen pinta.
Lunta sataa niin paljon, että ikkunasta ei meinaa ulos nähdä muut.
Perjantaina illalla iski puolestaan hurja myrsky ja lunta tuli niin paljon, että ikkunasta ei meinannut ulos nähdä muut.

Perjantaina leivottiin pitkästä aikaa gluteenittomia suklaakeksejä, kun sattui tekemään mieli niitä. Keksit onnistuivat oikein hyvin, vaikka yleensä käytetyt kananmunat olivat. Nopean googletuksen jälkeen päädyin lisäämään taikinaan vähän vettä. Muuten resepti oli täältä blogista löytyvä gluteenittomien keksien resepti. Niin ja tällä kertaa kekseihin tuli kolmen erilaisen suklaan lisäksi myös vaahtokarkkeja. Vaahtokarkit olivat puolestaan pelastettu fiksuruoka verkkokaupasta.

Suklaakeksit turkoosilla lautasella.
Nämä gluteenittomat suklaakeksit ovat paistettu airfyerissa. Kätevä vekotin, kun sillä voi tehdä vaikka mitä.

Pelastettua ruokaa viikonloppuna

Viikonloppuna oli ruokalistalla hävikkiruokaa, joka oli pelastettu ResQ Clubin kautta. ResQ Club on palvelu, jossa ravintolat ja kahvilat myyvät muuten hävikiksi päätyvää ruokaa edulliseen hintaan. Monessa kaupungissa palvelun kautta myydään jopa ruokakasseja. Myyjät lisäävät tuotteet palveluun ja nopeimmat asiakkaat ostavat ne. Ruoka noudetaan tiettyyn kellon aikaan mennessä.

Viimeisen vuoden aikana meillä täällä Savonlinnassa on ResQ ruokaa alkanut saada oikein hyvin. Itse olen ostanut muutaman kerran nepalilaisesta ravintola Kripasta hävikkiruokaa. Kripa on aivan toisella puolella kaupunkia, mutta sieltä saa kätevästi noudettua ruokaa, kun ravintola on yhden henkilökohtaisen avustajan työmatkan varrella. Tällä kertaa pelastetusta seitsemän euron hintaisesta Pork saag ruoasta syön vähintään kaksi kertaa.

Possua ja riisiä lautasella.
Nepalilainen possukastike ja riisiä. Tämä ruoka oli erinomaisen hyvää.

Tässä tämän viikon kuulumiset täältä Savonlinnan suunnalta. Miten muuten sinun viikko on sujunut tällä kertaa?

Anu Saukko istuu pöydälläni.
Squishmallows Anu Saukko tykkää kovasti katsoa MTV Katsomon ohjelmia kanssani.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.