Vinyylilankku renkaan alla, sushi ei ole vain raakaa kalaa…

Vinyylilankku pyörätuolin alla on toimiva ratkaisu. Viikon aikana on siis asennettu lisää uutta lattiaa ja loppusuora häämöttää jo asian suhteen. Lisäksi kuluneella viikolla on tullut nautittua sushibaarin antimista sekä palkattu uusi henkilökohtainen avustaja. Ei siis mikään huono viikko.

Ennen kuin päästään käsiksi muihin viikon kuulumisiin niin kerrottakoon iloisia uutisia. Niin kuin monet tietää, että meillä oli äskettäin kaksi henkilökohtaisen avustajan työpaikkaa avoinna. Täysin naurettavien väitteiden mukaan syy ongelmiin oli meissä. Ikävä juttu, että oma pahamieli ajaa keksimään juttuja. Kaikesta tästä huolimatta, löysimme toisenkin uuden avustajan. Ei voi olla kuin kiitollinen tästä.

Aloitin vuoden vaihteen jälkeen opiskelemaan viiden ammattikorkeakoulun yhteistyönä toteutevassa AMKoodari koulutuksessa. Ilmoittauduin hakukoneomarkkinoinnin sekä e-Markkinoinnin kursseille. Tällä viikolla vähän innostuin tekemään tehtäviä, peräti kaksi tuli valmiiksi. Enpä olisi koskaan uskonut innostuvani opiskelusta näin, ja nyt en malttaisi lopettaa. Näin koulutusta esitellään:

AMKoodari on hyvä startti koodaajan urasta haaveilevalle, lisäkoulutukseksi jo koodaamista osaavalle, uranvaihtajalle sekä yrityksen henkilökunnan koulutukseen. Opintoja voi suorittaa oman työn ohella tai täyspäiväisenä opiskelijana. Koulutus on tarkoitettu kaikille ja kaiken tasoisille henkilöille, korkeakoulujen tutkinto-opiskelijoita lukuun ottamatta.

Opiskelija Ahtiainen vauhdissa.
Ei malttaisi lopettaa tehtävien tekoa.

Kasvien kasvun seuraaminen on joka keväinen aihe iloon. Tämän vuoden istutuksille hommasin minikasvihuoneen, joka on osoittautunut todella hyväksi hankinnaksi. Myskikurpitsat innostuivat kasvamaan tosin jo ulos kasvihuoneesta. Ensi viikolla varmaan amppelitomaatit sekä ananaskirsikat täytyy vapauttaa kasvihuoneesta ja siirtää isompiin ruukkuihin.

Kasvihuone ja muita  kasveja ruukussa.

Vinyylilankku on hyvä ratkaisu

Alkaa olla jo jonkinlainen remonttiväsymys päällä. Marraskuun lopusta saakka on saanut lähes jokaisena arkipäivänä kuunnella remontista syntyviä, välillä koviakin ääniä. Sitten sen päälle on menossa tämä oman asunnon lattiaremontti. Tosin parempi nämä remontit oli hoitaa samaan aikaan, niin loppuun päästään nopeammin.

Kulunut viikko alkoi remontin osalta vanhan ja kuluneen parketin purkamisella. Muutama avustaja pääsi purkamaan aggressioita repimällä irti käytävän lattiaa. Meillä avustajat saavat halutessaan käyttää aiempaa osaamistaan. Ja yhdessä opetellaan myös paljon uusia taitoja. Keittiön lattioita oli sitten perjantaina purkamassa amattihenkilö. Edestä piti siirtää jääkaappi, hella sekä astianpesukone.

Lisäksi purettiin eteisestä iso peili ovella varustettu kaappi. Kaappi oli hieman isompi kuin kolo, jonne se oli sijoitettu. Tämä puolestaan vaikeutti hieman asunnosta poistumista, kun sähköpyörätuolilla piti tehdä kiertoliike, että ei kolhinut kaappia tai ovea.

Vinyylilankku peittää puukuvioidun muovimaton, joka löytyi parketin alta.
Pois puretun parketin alta paljastui todella järkyttävä muovimatto.
Esteetön koti oli hetken täynnä esteitä kunnes asennettiin vinyylilankku.
Keittiö aivan sekaisin.

Kuluneen viikonlopun aikana saatiin asuntomme lattiaremontti lähes valmiiksi. Vinyylilankku on sähköpyörätuolin alla hyvin napakan tuntuinen, eikä narinaa kuulu. Kaiken kaikkiaan voi olla vain tyytyväinen vinyylilankun valintaan. Habitas Flooring Dark Valley oli myös suhteellisen edullinen vinyylilankku. Netraudassa lattia maksoi 23,95 €m²

Vajaan kuukauden päästä myös tämä meidän taloyhtiön remontti pitäisi olla ohi. Toivottavasti ei myöhästy yhtään, sillä tässä alkaa jo oikeasti kaipaamaan rauhaa. Remontin päätyttyä talosta löytyy muun muassa uudet käyttövesiputket, sähköjärjestelmä ja valokuituverkko. Myöhemmin tämän vuoden aikana on tarkoitus vielä uusia koko taloyhtiön lukot.

Tummanharmaa vinyylilankku keittiön lattiana.
Vinyylilankku on upean näköinen.

Siba Sushi sekä ilmafriteeraus

Savonlinnan K-Citymarket on vihdoinkin siirtynyt nykyaikaan, sillä tällä viikolla on heidän valikoimansa laajentunut odotetulla sushibaarilla. Shiba Sushin valikoimasta löytyy peräti yli 25 erilaista sushia ja niiden kilohinta on 21,90 euroa. Ostamamme 20 kappaletta maksoi noin 17 euroa. Kuulemani perusteella sushibaari on ollut todella suosittu. Kannattaa käydä ehdottomasti kokeilemassa.

Usealla ihmisellä on harhaluulo sushista, myös minulla oli kunnes Maiju sivisti minua. Sushi ei nimittäin oikeasti ole pelkästään raakaa kalaa ja riisiä. Moni sushi on siis kaikkea muuta kuin raakaa kalaa, niistä löytyy nimittäin muun muassa tonnikalaa, rapuja sekä kasviksia. Maailma avartuu, kun uskaltaa kokeilla uutta.

Kaksikymmentä erilaista sushia.
Shiba Sushi sushibaarin valikoima on todella laaja.

Kun ikää tulee lisää niin alkaa epäilemään entistä enemmän kaikkia uusia asioita. Yksi tämmöinen asia on ilmafriteerauskeitin, joka oli pitkään mielestäni turhaakin turhempi keksintö. No lopulta kuitenkin ostettiin ilmafriteerauskeitin ja se on osoittautunut erittäin hyväksi hankinnaksi. Ostettiin Prego merkkinen, joka oli hinnaltaan viidenkympin tienoilla.

Ilmafriteerauskeitin täynnä ruokaa.
Ilmafriteerauskeitin valmistaa ruokaa nopeasti.

Tässä oli tällä kertaa viikon kuulumiset. Toivon suuresti, että sinun viikko on ollut onnistunut edes jollakin tavalla. Oikein hyvää tulevaa viikkoa juuri sinulle!

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.