Esteetön huvila ja erittäin lämpimän kesäinen viikko

Esteetön huvila Rantasalmella oli kuluneen viikon kohokohta. Lämmin kesäinen viikko päättyi siis lomailuun, joka jatkuu myös tulevalla viikolla. Muuten viikkoon kuului muun muassa kuntavaaleissa äänestäminen.

Olen yrittänyt olla avautumatta julkisesti meidän avustaja asioista. Viime viikon kuulumisten mukana kirjoitin vähän asiasta ja valitettavasti nyt on pakko tehdä samoin. Tällä hetkellä henkilökohtaisia avustajia on todella vaikeaa löytää niin täällä Savonlinnassa kuin muuallakin Suomessa.

Tässä viime kuukausien aikana on nostanut päätään uudenlainen työnhakuun liittyvä ilmiö. Työpaikka otetaan jo vastaan ja sitten aletaan miettiä halutaanko edes työtä. Näin toisen avun varassa elävän kohdalla tämä toimintatapa on todella törkeä. Itsekkyys tuntuu vain lisääntyvät nykymaailmassa, kurja juttu.

Kuntavaalien ennakkoäänestys on parhaillaan käynnissä ja minä kävin keskiviikkona äänestämässä Savonlinnan K-Citymarketissa. Tuolla äänestyspaikalla oli otettu todella hyvin huomioon koronaturvallisuus. Tilaa oli todella paljon ja turvavälit pystyy pitämään oikein hyvin. Muistathan sinäkin käydä äänestämässä kuntavaaleissa, sillä juuri se sinun ääni saattaa ratkaista.

Äänestyspaikan ovella selfie.
Äänestämään menossa!

Kesä on ihmisen elämän parasta aikaa, joten tällä viikolla on ollut ihan parhautta. Ensin saatiin nauttia lähes helteisestä säästä täällä kotimaisemissa. Lämpöä riitti oikein mukavasti ja ulkoilua tuli harrastettua erittäin paljon. Pitkiä lenkkejä on ajettu avustajien kanssa.

Vihreitä koivunoksia
Suomen upea kesämaisema parhaimmillaan.
Selfie Heikinpohjan veneenlaskurampilla.
Tästä voisi ajaa uimaan.
Tikka tyhjensi linnunpönttöä.
Tikka tyhjensi linnunpönttöä ja pikkulinnut olivat hädissään.

Miten vähentää helposti hävikkiä ja samalla säästää rahaa? Hävikkituotteita myyvä Fiksuruoka verkkokauppa on siihen helppo ratkaisu. On myös todella nopea toimitus, sillä meidän viimeisin tilaus saapui jo toisena arkipäivänä! Jos tämä verkkokauppa ei ole aiemmin tuttu niin kokeile tämän linkin kautta ja saat 5e alennuksen.

Fiksuruoka tuotteita paketissa.
Siinä on kaikenlaista hävikkituotetta.

Esteetön huvila

Lauantaina lähdimme matkaan pitkästä aikaa, edellisen kerran olimme kunnon reissussa edellisen vuoden heinäkuussa. Huhtikuun evakkoa ei nimittäin lasketa mukaan. Silloin heinäkuussa käyntiin Tallinnassa. Tällä kertaa emme lähteneet kovinkaan kauas, sillä kohteena oli vajaan 40 kilometrin päässä Rantasalmella sijaitseva esteetön huvila. Ihanaa päästä välillä pois kotoa ja hieman pakoon arkea.

Ensimmäisten päivien aikana keskityttiin erityisesti syömiseen ja grillaamiseen. Lauantaina paistettiin makkaraa, kesäkurpitsaa sekä lohkoperunoita. Ja hyväähän siitä tuli. Sunnuntaina laitettiin vielä paremmaksi, kun loimutettiin lohta. Oikein ihana aloitus lomalle.

Esteetön huvila terassilla.
Esteetön huvila sijaitsee Rantasalmella.
Esteetön huvila  sai myös Topin innostumaan.
Topi virvelöi mökillä.
Esteetön huvila ja loimulohi.
Nyt loimutetaan lohta.
Esteetön huvila tarjoaa upeat maisemat.
Esteetön huvila tarjoaa upeat maisemat.

Tämän kertainen viikko oli tällä kertaa tässä. Toivottavasti sinulla on ollut myös mukava viikko.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.