Juhannustunnelmia, hiillosta ja kilometrejä

Juhannustunnelmia sisältää tämän kertainen bloggaus kuluneesta viikosta. Juhannuksen vieton lisäksi viikkoon on kuulunut hurjaa hellettä sekä ukkosmyrskyjä.

Viikko on ollut todella lämmin ja hiki on virrannut ilman mitään tekemättäkin. Kaikesta huolimatta minä olen nauttinut näistä ihaninta keleistä aivan mielettömän paljon. Minusta tuntuu, että tämmöinen lämmin ilmasto olisi varmasti paras Duchennen lihasdystrofiaa sairastavalle. En täältä kuitenkaan haluaisi muuttaa pois, koska onhan tämä Suomen maa hyvä paikka asua.

Paljaat varpaat kylmän suihkun jälkeen.
Paljaat varpaat ovat merkki kuumasta kesästä.

Vaikka nyt kauheasti hehkutan tätä Suomen kerrankin kuumaa kesää niin yli 30-astetta lämmintä monta päivää putkeen on jo vähän rasittavaa. Keskiviikkona tänne Savonlinnan suunnalle iskenyt viilentävä ukkonen ja sade tekivät todella hyvää. Tänne kohtaan iskee harvoin kova ukkosmyrsky ja tämäkin oli hetkessä ohi. Onneksi sähköt kulkevat kaupungissa nykyään pitkälti maan alla niin ei sähkökatkoksen vaara ole kauhean suuri.

Tuon edellisen kappaleen kirjoitin jo aiemmin viikolla. Juhannusyönä ukkosti uudelleen ja parin kilometrin päässä salama sytytti uudehkon kerrostalon palamaan. Tulipalo levisi ylimmästä kerroksesta alaspäin. Oikeasti tämän pitäisi olla mahdotonta, mutta jostain syystä näin kävi. Onneksi kerrostalo oli aika tyhjillään ja henkilövahinkoja ei tullut.

Myrskyn jälkeen oli poutaa.
Myrskyn jälkeen on pouta sää!

Juhannustunnelmia

Tällä viikolla vietettiin iloista keskikesän juhlaa eli juhannusta. Meillä ei Maijun kanssa ole mitään ihmeellisempiä perinteitä juhannuksen suhteen ja tänäkin vuonna oltiin lähinnä ihan kotona. Juhannusaattona käytiin torin ja sataman ympäristössä katsomassa, että onko mikä meno. Todella vaisu, vaikka piti olla tapahtumia.

Juhannusaattona toki myös grillattiin ruokaa. Tällä kertaa ei kuitenkaan grillatu Muurikka savuton hiiligrillillä, koska päätettiin laittaa kerrostalon pihassa oleva grillikatos käyttökuntoon. Todella hyvin paistuivat makkarat, ribsit, pekoniin käärityt herkkusienet, tomaatit sekä grillijuustot.

Grillikatoksesta nousee piipusta.
Savu nousee kohti taivasta.
Kesäinen maisema ja juhannustunnelmia Savonlinnasta.
Tältä näyttää Savonlinnan juhannus vesillä ja torin ympäristössä.
Viereisen leikkipuiston pöytä katettiin herkullisella grilliruoalla.
Pöytä on katettu herkullisella grilliruoalla.
Juhannustunnelmia myös luonnossa.
Isokoskelo ja poikaset.
Juhannustunnelmia etsittiin tien päältä.
Juhannuspäivänä käytiin myös ajelulla. Kuva on Kirkkoniemen vanhan kellotapulin vieressä.

Tämän kertainen viikko alkaa olla ohi. Toivottavasti sinun juhannus oli onnistunut ja lämmin. Lopuksi toivotan kaikille oikein hyvää alkavaa heinäkuuta!

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.