Videoiden kuvaamista, loputonta stressiä ja toivoa paremmasta

Videoiden kuvaamista on tullut harjoiteltua tämän viikon aikana. Muuten viikkoon on kuulunut jo normaaliksi tilaksi noussut stressi henkilökohtaisten avustajien sijaisista. Loppukesän satoa on myös päässyt nauttimaan.

Jutun alku johtaa taas kerran edellisen viikon puolelle. Saatiin nimittäin sunnuntain iloksi vadelmia, joten pitihän se sitten leipoa pikkuinen juustokakku. Tuisku osti muuten tämän pienen vuoan airfryer leivontaa varten kolmella eurolla K-Citymarketista. Vuoka on pieni, mutta siihen leipoo juuri sopivasti kahdelle vamaselle tarkoitetun juustokakun.

Vadelmajuustokakku vuokaan leivottuna.
Suklaalla koristelu kruunaa juustokakun.

Harmaa ja sateinen päivä oli tiistaina. Päivän aikana nosti päätään taas pula henkilökohtaisen avustajan sijaisista. Todella rasittava tilanne henkisesti ja se toki heijastuu fyysiseen puoleen. Voimat ovat siis entistä enemmän kadoksissa. Tuntuu vain niin pahalta, että ulkopuolelta mistään ei saa apua. Onneksi meidän ihanat avustajat joustavat.

Ikävä kyllä tämä ongelma tuntuu pahenevan vain jatkuvasti. Ei pelkästään meillä Savonlinnan suunnalla, vaan maanlaajuisesti. Jotain tarvitsisi tehdä asialle, mutta mitä. Siinä vasta pulma. Raha palkan muodossa varmasti auttaisi, mutta sitähän ei tällä hyvinvointivaltiolla tietenkään ole.

Ulkoilemassa hyvin harmaassa säässä.
Mietteliääksi vaikea tilanne vetää.

Keskiviikkona oli asunto täynnä iloista meininkiä sekä meteliä, kun siskon lapset olivat kylässä. Mukava piristysruiske tähän hieman synkkään ja ahdistavaan viikkoon. Vanhin lapsista aloitti armeijan heinäkuun alussa ja tämän viikon perjantaina katseltiin valatilaisuutta streamattuna, koska koronan takia yleisö ei paikalle päässyt.

Minä, Heikki ja orava.
Heikki, Serla orava ja salamatkustaja minun kyydissä.

Videoiden kuvaaminen

Yritän kovasti pysyä mukana kehityksessä ja sen myötä aion nyt oikeasti panostaa videoiden kuvaamiseen. Toki tämä blogi säilyy myös yhtenä kanavana elämästäni kertomiseen. Tuntuu kuitenkin vahvasti siltä, että tekstinä julkaistut artikkelit ja kuulumiset ovat menettäneet suosiotaan selvästi. Nykyään täytyy olla videoita ja podcasteja, jos haluaa pysyä mukana kehityksessä. Video löytyy tuosta alta tai Youtube-kanavalta.

Sään puolesta kulunut viikko on ollut kovin tuulinen ja alkuviikosta tuli vettäkin runsaasti. Suojaisassa kohdassa on ollut ihan lämpimiä päiviä. Ei ole enää kesä, valitettavasti. En tiedä olenko tullut vanhaksi, kun täytän ensi viikolla jo 36-vuotta. Mutta ei ennen vanhaan ollut jatkuvasti hurjia tuulia. Tämän on pakko johtua ilmastonmuutoksesta.

Videoiden kuvaamisen välillä on hyvä ulkoilla.
Reilusti pihlajanmarjoja tulossa tänä syksynä.
Tuisku kaahaa hurjaa vauhtia sillan alla.
Tuisku kaahaa hurjaa vauhtia.
Kalan näköinen pilvi taivaalla.
Lentääkö taivaalla kala?
Videoiden aiheita ulkona miettimässä.
Sunnuntaina oli lämmin päivä.

Jos luoja suo niin ensi viikolla ollaan Tuiskun kanssa lähdössä pitkästä aikaa reissuun. Ollaan siis menossa torstaina Kuopioon, kun vammaispalvelu armeliaana myönsi meille taksikyydin sinne. Vinkkejä mitä tehdä koronaturvallisuus huomioiden otetaan vastaan.

Tuisku kuvassa.
Tuisku!

Toivottavasti sinulla on ollut mukava ja onnistunut viikko. Oikein mukavaa tulevaa viikkoa itse kullekin. Näkyillään sekä kuulutaan!

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.