Vuoden viimeinen viikko taivallettu

Vuoden viimeinen viikko on pitänyt sisällään muun muassa jouluisia asioita sekä poskiontelon punkteerauksessa käynnin.

Joulu sai jatkoa tämän viikon puolella tai oikeastaan se vasta alkoi kuluneen viikon maanantaina. Tälläkin viikolla on saanut nauttia ihania jouluruokia. Tapaninpäivänä käytiin kylässä siskoni perheen luona ja sielläkin nautittiin jouluruokia. Oli mukava nähdä siskon lapsia pitkästä aikaa ja nähdä, että mitä he olivat saaneet joululahjaksi.. Viimeksi oltiin nähty kunnolla Heikin 7v synttäreillä lokakuun alussa. Toki tässä välissä oltiin nähty pikaisesti ovelta.

Minun vieressä on orava puuveistos.
Vanhin kummilapseni Eeropekka oli saanut äskettäin puusta veistetyn oravan. Eikö olekin upeaa taidetta?
Jouluruokia joulupäivänä kotona. Lautasella on Pitopalvelu ja Maatilamatkailu Höökin bataattilaatikkoa ja savuporosalaattia, sienisalaattia, silliä sekä meidän talouden kinkkua eli Hiillos makkaraa. Tuiskulla on ollut jo useamman vuoden ajan tapana syödä hiillosta myös jouluna. Nyt minä tein myös niin.

Vuoden viimeinen poskiontelon punkteeraus oli torstaina minulla vuorossa Savonlinnan sairaalan korva- nenä ja kurkkupoliklinikalla. Tällä kertaa oli hieman haasteellinen punkteeraus, kun oli tavallista enemmän tullut rustoon arpea ja verta tuli ihan kiitettävästi. Osaava lääkäri hoiti kuitenkin työnsä hyvin ja vaihtoi ohuempaan neulaan. Kaikki sujui kuitenkin lopulta oikein hyvin, sillä oikean puoleinen poskiontelo saatiin tyhjennettyä.

Poskiontelon punkteeraukselle sattui oikein hyvä viikko, sillä ensi viikolle on luvassa hurjaa, lähes kolmenkymmenen asteen pakkasta. Silloin ei ole mitään asiaa lähteä liikkeelle pyörätuolilla.

Vuosi 2023 on ohi

Sunnuntai oli siis vuoden viimeinen päivä. Meillä uudenvuodenaatto ei ole mitenkään erikoinen päivä. Tehtiin kuitenkin perunasalaattia, johon tuli yllättäen perunaa, suolakurkkua, sipulia sekä majoneesia. Ei oltu koskaan aikaisemmin tehty itse kyseistä salaattia. Mutta varmasti tullaan tekemään toisen kerran.

Itse tehtyä perunasalaattia, neljä nakkia ja Herkku konjakkisinappia lautasella.

Tämmöinen oli siis vuoden 2023 viimeinen viikko täällä Savonlinnan suunnalla. Lopuksi tuttuun tapaan kuvia muista viikon aikana tapahtuneista asioista, joista ei ole omaa kappaletta.

Metsän läpi paistaa aurinko. Puut ovat lumiset.
Uudenvuodenaatto oli hyvin aurinkoinen. Nämä pimeän vuodenajan aurinkoiset päivät piristävät kummasti.
Luminen maisema talon pihasta.
Keskiviikko oli hyvin aurinkoinen päivä.
Piha on aivan luminen.
Ja toki lunta on satanut lisää tämän viikon aikana.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.