Kuusi faktaa minusta – näitä tuskin tiesit

Kuusi faktaa minusta tulee nyt tässä julkaisussa. Näitä asioita et todennäköisesti ole aiemmin tiennyt minusta.

Kuusi faktaa minusta

  • En osaa olla yksin

Olen viettänyt elämässäni aikaa yksin todella vähän ja voin tunnustaa, että en osaa olla ilman toista ihmistä. Olen isosta perheestä, joten lapsena ei kauheasti yksin tullut oltua. Aikuisena on aina ollut henkilökohtainen avustaja paikalla. Nyt kohta 37-vuotiaana yksin olo yhä jännittää. Näin kesällä tavoitteena on viettää aikaa yksin, kun pystyn hälyttämään tarvittaessa apua puhelimen ääniohjauksella.

  • Neljä vuotta ilman alkoholia

En ole oikeastaan koskaan tykännyt alkoholijuomista. Vuosia join silloin tällöin, koska niin vain kuuluu tehdä tässä oudossa yhteiskunnassa. Tämän vuoden elokuussa tulee neljä vuotta siitä, kun join jotain marjalikööriä. Toinen alkoholiin liittyvä paljastus on se, että en ole koskaan ollut kunnolla kännissä. Ilman viinaakin voi olla hauskaa. Suosittelen lämpimästi kaikille samaa.

  • Olen polttanut tupakkaa

Tupakkaa olen polttanut tasan yhden kerran. Tämän kyseisen paheen tarjosi silloisen hoitoringin työntekijä. Sairaalan kirjoilla olevalle hengityshalvauspotilaalle tupakkaa, kuulostaa hyvältä! Kokemus oli oikeasti niin kauhea, että ei tule varmasti uudestaan kokeiltua.

  • Olen hyvä matemaattisesti

Pystyn laskemaan päässä aika monimutkaisia laskuja ja prosenttilaskuja. Kielitaito on puolestaan osaltani jäänyt huonoksi. Tarvittaessa kuitenkin pärjään, jos pitää vaikka matkoilla hoitaa asioita englanniksi. Kävin aikuisena jopa Linnalan Setlementti ryn englanninkielen kurssilla, mutta siellä opetettiin lähinnä miten ostetaan kahvinkeitin.

  • Olen kuulemma jatkoajalla

Vielä ysärillä oli se käsitys, että Duchennen lihasdystrofia vie hautaan viimeistään 30-vuoden iässä. Minä olen saanut olla onnekas, sillä hengitystukihoito on kehittynyt hurjaa vauhtia. Lisäksi internetin myötä tietoisuus on tästäkin sairaudesta lisääntynyt huomattavasti. Eikä erittäin hyvää fysioterapiaa voi tietenkään unohtaa. Muun muassa näiden asioiden myötävaikutuksella saan olla yhä kirjoittamassa tätä. Ja olen tästä mahdollisuudesta hyvin kiitollinen.

  • En halua koskaan hävitä

Olen hyvin kilpailunhaluinen ihminen ja haluan aina voittaa. On sitten kyseessä lautapeli tai esimerkiksi liikenteessä minut ohittava lähes samaa vauhtia ajava pyöräilijä. Tämä ominaisuus onminulla ollut aina, eikä se tule koskaan poistumaan.

Tämmöistä tuli tällä kertaa mieleen kirjoittaa blogiin. Tuliko mikä näistä asioista sinulle uutena tietona vai tiesitkö jo kaiken?

Kuusi faktaa minusta.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.