Heymo 1 by Sokos Hotels hyvää vaihtelua hotelli tarjontaan

Heymo 1 by Sokos Hotels oli testissä elokuussa. Tämä artikkeli käsittelee etenkin uuden konseptin hotellia esteettömyyden osalta.

Heymo 1 by Sokos Hotels piha ja upea ulkonäkö.
Heymo 1 by Sokos Hotels hotellin ulkoasu on upea.

Espoon Keilaniemessä sijaitseva Heymo 1 on hotelli, joka toivoo, että ihmiset viettäisivät mahdollisimman vähän aikaa hotellissa. Suomessa uudenlaisen flexible service -hotellikategorian Heymo by Sokos Hotels mukautuu joustavasti kunkin matkaajan mieltymysten mukaan, ja hotellivieras maksaa vain siitä, mitä kulloinkin tarvitsee. Ensimmäinen Heymo avasi ovensa keväällä 2022.

Heymo tuo suomalaiseen hotellikenttään paljon uutta: esimerkiksi aamiaista saa koko päivän erityisestä aamupalaälykaapista. Hotelliin kirjaudutaan sisään ja ulos automaateilla, jotka mahdollistavat asioinnin ilman pitkää jonotusta ja mihin kellonaikaan tahansa. Vastaanottovirkailijoiden sijaan Heymossa on fixereitä, ja henkilökohtaista palvelua saa aina tarvittaessa, vuorokauden ympäri.

Heymo 1 by Sokos Hotels esteettömyys

Heymossa on majoittujille tarjolla kolme erilaista huonetta. Meillä oli Tuiskun kanssa tietenkin esteetön huone, jonka varusteluun kuuluu muun muassa 50 tuuman televisio, jossa Chromecast, säädettävä huonekohtainen ilmastointi virkistävät suihkutuotteet ja Familonin moottoroidut sängyt.

Esteetön huone oli suhteellisen hyvän kokoinen, mutta pari neliötä lisää ei tekisi pahaa. Kylpyhuoneen koko sen sijaan oli todella hyvä ja jopa suihkutuolilla pääsi WC-pöntön päälle suoraan. Moottoroidut sängyt olivat laadukkaat, ja jopa minä nukuin muutaman yön hyvin. Yksi todella iso miinus huoneessa oli, sillä sieltä löytyi kokolattiamatto. Tämä tuotti ongelmia nostolaitteen kanssa siirtyvälle. Manuaali pyörätuolilla liikkuville matto on myös ongelma.

Huoneessa on kaksi sähkösäätöistä sänkyä.
Huoneeseen mahtuu hyvin, kun vähän järjestelee.
Heymo by Sokos Hotels esteettömäksi huoneessa on kokolattiamatto.
Kokolattiamatto on erikoinen valinta esteettömään huoneeseen.

Henkilökohtaisten avustajien käytössä oli Heymo Room -huone, joka muodostuu 3 väliovellisesta huoneesta, joissa jokaisessa on oma Lumenen suihkutuotteilla varusteltu kylpyhuone, 50 tuuman televisio sekä Chromecast. Huoneessa nukkuu mukavasti jopa 7 majoittujaa ja se soveltuu muunneltavuutensa ansiosta vaikkapa kokouskäyttöön. Huoneessa on myös sängystä kääntyvä ruokapöytä, kunnon jääkaappi ja mikroaaltouuni.

Avustajien käytössä olleessa Heymo huoneessa kävimme syömässä aamupalaa, jonka kävimme ostamassa edellisenä iltana läheisestä kaupasta. Mielestäni on hieman ikävää, että esteetöntä huonetta tarvitseva ei voi majoittua huoneessa, josta löytyy jääkaappi. Tämä epäkohta sotii Sokos Hotels yhdenvertaisuus arvoja vastaan.

Heymo Room huone kahdella sängyllä.
Heymo Room makuuhuone.
Toinen Heymo Room makuuhuone.
Ja toinen makuuhuone.
Heymo Room huone oli tilava.
Aamupalaa pirteänä syömässä.

Hotellin sijainti aivan Keilaniemen metroaseman vieressä ja on siis todella helposti saavutettavissa. Lisäksi suhteellisen lähellä on ruokakauppoja, jos haluaa syödä esimerkiksi aamupalaa. Heymo 1 by Sokos Hotels on mielestäni sopiva kaikille niille, jotka käyttävät hotellia lähinnä nukkumiseen.

Hotelliin aulassa on keittiö, jossa pöytiä, kahviautomaatti sekä jääkaappeja.
Hotellin aulassa sijaitseva keittiö.
Yhteisissä tiloissa on myös työpöytä.
Yhteisissä tiloissa on myös työpöytä.
Heymo 1 by Sokos Hotels alakerroksista löytyy sosiaalinen tila, jossa on tv ja lautapelejä.
Rakennuksen alakerroksista löytyy sosiaalinen tila, jossa on tv ja lautapelejä.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.