Ed Sheeran stadikalla ja matka ulkomaille

Ed Sheeran esiintyi Helsingin Olympiastadionilla elokuussa. Tämä oli meidän elokuun matkan päätarkoitus, mutta ehdittiin käymään myös Tallinnassa.

Matkaan lähdettiin torstaina 18. elokuuta kello 12. Tai siis piti lähteä, mutta jotain meni vikaan ja kyyti tulikin vähän myöhässä. Ehdittiin kuitenkin Parikkalan asemalta lähtevään junaan juuri sopivasti. Meiltä tulee matkaa tunnin verran ja sen vuoksi ennakoidaan se puoli tuntia. Tällä kertaa päästään kokemaan se, että ennakointi todellakin kannattaa.

Junamatka sujui taksimatkaa paremmin ja perillä oltiin lähes aikataulussa. Helsingin päärautatieasemalta matka jatkui metrolla Espoon Keilaniemeen, jossa majoitumme täysin uudessa Heymo 1 by Sokos Hotels -hotellissa. Suomessa täysin uuden konseptin hotellista voit käydä lukemassa kirjoittamani jutun tämän linkin takaa.

Sokos Hotels Heymo hotelli takanani.
Heymon pihassa.
Aalto yliopiston pihalla.
Aalto yliopiston pihalla.

Matka meiltä pääkaupunkiseudulle on pitkähkö, joten yleensä nälkä kurnii jo perille päästyämme. Ennen koronaa lähdimme etsimään sopivaa ravintolaa hotellille päästyämme. Pandemian myötä löysimme Woltin ihanuuden ja nykyään tilaamme ennakkoon ruokaa. Yleensä ruoka on hyvin saatu ajoitettua siihen hetkeen, kun saavumme hotellille. Näin ollen ei tarvitse kiirehtiä yhtään mihinkään.

Minä söin ruoaksi Naugty BRGR ravintolan Kräk hampurilaisen ja Pimped Fries perunat. Muut matkailijat tyytyivät Burger King hampurilaiseen. Ruoan sekä tavaroiden purkamisen jälkeen oli hotellin ilmaisen kahvin vuoro. Tämän jälkeen lähdimme kohti ruokakauppaa, josta ostimme valmiiksi aamupalaa huoneen jääkaappiin. Näiden jälkeen olikin jo täysin valmis rauhoittumaan kohti yötä.

Perjantaina oli suunnitelmissa lähteä ulkomaille, kun oltiin varattu viiden tunnin ostosristeily Tallink M/S Megastar -laivalla. Tämä oli mielenkiintoinen vaihtoehto sille normaalille Helsingin ostoskeskuksissa pyörimiselle. Etenkin paluumatkalla oli laivalla todella hiljaista ja ostoksia sai tehdä täysin rauhassa. Menomatkalla kävimme syömässä mahtavan herkullisen buffetin. Tässä risteilyssä laiva käy Tallinnan satamassa, mutta paluu tapahtuu lähes samantien eli maissa ei ehdi käymään. Voi kuitenkin kertoa käyneensä ulkomailla.

Paljon ihmisiä laivan kannella. Viron lippu heiluu tuulessa. Taustalla meri ja toinen laiva.
Laivalla oli menomatkalla paljon porukkaa

Ed Sheeran stadikalla

Lauantaina olikin edessä se koko matkan päätarkoitus eli Ed Sheeranin konsertti Helsingin Olympiastadionilla. Ennen konserttia kävimme pyörimässä tylsässä Otaniemessä. Käytiin syömässä ravintola Konnichiwan aasialaisessa buffetissa, jossa on tarjolla niin sushia kuin muitakin aasialaista ruokaa. Tiesitkö muuten, että Konnichiwa tarkoittaa japaniksi päivää?

Konserttia edelsi hyvin erikoinen tapahtuma, kun jopa me jouduimme turvatarkastukseen. Oman kokemukseni perusteella pyörätuolilla liikkuva joutuu todella harvoin turvatarkastukseen. Ei minua sinänsä haittaa tämä, kun nopeammin pääsee paikalle. Se ajatusmaailma, että eihän vammainen henkilö ymmärrä tai osaa viedä mitään laitonta konserttiin kuitenkin häiritsee asiassa.

No sitten itse konserttiin, joka oli unohtumaton elämys. Vaikka Ed Sheeran ei varsinaisesti ole koskaan ollut suosikkini, mutta musiikin ystävänä lähden mielelläni kaikenlaisiin konsertteihin. Lauantaina nähtiin aivan käsittämättömän hieno show, joka ei voinut jättää ketään kylmäksi. Olen fiilistellyt jälkeenpäin useaan otteeseen videoiden avulla konserttia. Kiitos Tuiskulle, kun ostit liput tähän konserttiin.

Upea Ed Sheeran konsertin lava hohti pimeässä.
Upea lava hohti pimeässä.
Pienemmät Ed Sheeran konsertin näytöt olivat plektran muotoiset.
Pienemmät näytöt olivat plektran muotoiset.

@pietarin

Ed Sheeran Mathematics Tour Concert in Helsinki Olympic Stadium. #edsheeran #helsinki #pietarin #consert

♬ alkuperäinen ääni – Pietari Ahtiainen
@pietarin

Ed Sheeran Mathematics Tour Concert in Helsinki Olympic Stadium. #edsheeran #helsinki #pietarin

♬ alkuperäinen ääni – Pietari Ahtiainen

Sunnuntaina oli aika lähteä kohti kotia. Ensin metrolla päärautatieasemalle ja sieltä sitten junalla Parikkalaan. Yleensä jäädään pois vasta Kesälahdella, kun siellä ei tarvitse ylittää raiteita. Edellisellä reissulla todettiin, että tiet ovat päässeet niin huonoon kuntoon ettei kannata sinne asti mennä. No onneksi uusi päällyste on sinne tulossa syksyn aikana.

Tässä tämän kertaisen matkan raportti. Toivottavasti jaksoit lukea loppuun ja jätät myös kommentin.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.