Toukokuu 2023 – ”mahtava Rammstein ja uusi lattia”

Toukokuu 2023 on ollut hyvin mielenkiintoista aikaa. Ollaan muun muassa saatu käyttöön uusi vinyylilattia ja käyty huikeassa konsertissa.

Laitettiin toukokuun aikana Tuiskun kanssa lopulta tilaukseen EU:n Vammaiskortti. Sen avulla vammaiset ihmiset voivat todentaa vaivattomasti vammaisuutensa tai avustajan tarpeensa matkustaessaan esimerkiksi julkisilla kulkuneuvoilla ja osallistuessaan liikunta- ja kulttuuritapahtumiin. Kortti maksaa 10 euroa.

Tämän kunniaksi vammaiskortti sivuille uusin kohde oli merkitty Savonlinnan oopperajuhlat ja vielä niin, että A-merkinnällä avustaja maksutta. Olen tästä avustaja asiasta vääntänyt heidän kanssaan ja samoin myös vammaisneuvosto. Nyt lopulta järki on voittanut. 🤗

Olavinlinna illalla kuvattuna.
Remontti evakossa näissä maisemissa

Toukokuun puolessavälissä jouduimme lähtemään suunnitellusti kodistamme evakkoon. Meidän asuntoon vaihdettiin uusi vinyylilattia, koska edellinen oli täysin romu. Kaikista ikävintä asiassa oli se, että edellisestä remontista oli aikaa vain kaksi vuotta. Se vinyylilankku ei vain sopinut sähköpyörätuolin alle. No nyt tämän uuden pitäisi kestää kulutusta paljon enemmän. Juttua uudesta lattiasta ja remontista voit käydä lukemassa tämän linkin kautta.

Uusi tumma vinyylilattia kotimme käytävällä.
Eikö olekin upea uusi lattia?

Upea konsertti

Toukokuun viimeisenä viikonloppuna lähdettiin tuulettamaan stressaantuneita elimistöjä Helsinkiin. Kyseisellä matkalla oli oikeasti vain yksi tarkoitus eli Rammstein Olympiastadionilla. Itse en ole koskaan oikeastaan kuunnellut kyseisen tyylilajin musiikkia, mutta olihan tuo show todella mahtava. Voisin jopa väittää, että paras konsertti, jossa olen koskaan ollut. Tuiskulle tämä konsertti oli suuri unelma ja olen tosi iloinen, että sain olla mukana tälläkin matkalla.

Odotetaan Tuiskun kanssa konsertin alkamista.
Kohta se alkaa!
Hyvin valaistu lava ja todella paljon ihmisiä.
Muutama muukin on lähtenyt liikkeelle.

Matka oli kolmen yön mittainen. Tällä kertaa oli hotellina uusi tuttavuus, koska aiemmin hyväksi todetut Helsingin hotellit olivat joko varattuja tai älyttömän kalliita. Ei kuitenkaan mikään ihme, sillä olihan kahdessa viikonlopun konsertissa 80 000 katsojaa. Hotelli oli aivan keskustassa sijaitseva Original Sokos Hotel Vaakuna. Tilaa oli oikeasti reilusti kahdelle sähköpyörätuolille. Kynnykset olivat matalia, jopa pesuhuoneeseen. Ja aamupalalla palvelu pelasi todella hyvin. Tästä tuli meidän uusi suosikki hotelli.

Hotelliin terassilta avautuu näkymä kohti rautatieasemaa.
Hotellin terassilta avautuu upea näköala.

Toukokuu 2023 oli lyhyesti kerrottuna tämmöinen. Sosiaalisen median puolelta niin Instagramista kuin Facebookista löytyy paljon lisää. Ja lopuksi tuttuun tapaan kuvia, joista löytyy lyhyt kuvaus.

Kuumana päivänä ajelulla sairaalan takana.
Tuiskun ottama kuva minusta kesän lämpimimpänä päivänä.
Taloyhtiön etupiha, jossa on penkkejä ja puita.
Meidän taloyhtiössä tehtiin piharemontti.
Rautatiesillan yhteydessä on kapea väylä kevyelle liikenteelle. Minä kokeilin ajaa siellä.
Kävin testaamassa Savonlinnan Kyrönsalmen rautatiesiltaa.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa