Helmikuu 2023 – uusi tyyli, apua kipuihin…

Helmikuu 2023 on nyt taputeltu, joten on aika käydä läpi sen tapahtumat. Kuukauteen on kuulunut muun muassa muutos tyyliin.

Hengitystuen maskin remmit ovat olleet jo vuosia murheenkryyni minulle, sillä ne aiheuttava välillä kovaa pään kutinaa. Tuiskun innoittamana päädyin todella radikaalin ratkaisuun ja ajoin helmikuussa kaikki hiukset pois. Kummasti elämä tuntui helpottavan, kun kutina katosi. Eikä ulkonäkökään mennyt ainakaan kovin paljon huonompaan suuntaan. Sen pelossa, että näyttäisin aivan kauhealta en nimittäin ole aiemmin uskaltanut tätä tehdä. Oikeastaan uusi tyyli sopii erittäin hyvin.

Helmikuu 2023 on kaljun aikaa.
Ei ole enää tukkaa, eikä myöskään kutita entiseen tapaan.

Helmikuussa ei kauheasti tule ulkoiltua, eli aivan pakon edessä. Tänä vuonna tämä on ainakin käynyt hyvin toteen, kun säätkään eivät ole suosineet. Kuukauden aikana on nimittäin ollut joko kauhea pakkanen tai sitten hirveä lumisade. Tämä tuo ylimääräistä aikaa päivään, kun ei ulos meno houkuttele. Ja kun ei jaksa tietokoneen ääressä istua niin tulee tehtyä ruokaa sekä leivottua ja kokeiltua erilaisia reseptejä.

Mustassa kulhossa lihapullia ja tomaattista papukastiketta.
Lihapullia ja tomaattista papukastiketta.
Kinkkusuikaleista tehtyjä pihvejä uunivuokassa.
Helmikuun alussa tehtiin pihvejä kinkkusuikaleista.
Gluteenittomia sämpylöitä uunipellille aseteltuna.
Gluteeniton sämpylä on helppo valmistaa ja se on myös parempaa kuin perinteinen.
Munakas uunivuokassa. Alla patalappu ja vieressä vesilasi.
Airfryerissa valmistuu todella herkullisen näköinen ja makuinen munakas.

Helmikuu 2023 toi apua kipuihin

Kävin helmikuun puolivälissä Savonlinnan keskussairaalan neurologian poliklinikalla neurologin vastaanotolla, koska Kela kaipaa kuntoutussuunnitelmaa. Tämä suunnitelma tarvitaan, että saa Kelalta haettua vaativaa lääkinnällistä kuntoutusta. Kunnon fysioterapia on minulle elintärkeää ja on väärin, että Kela pitää tämän suhteen löysässä hirressä. Kela myöntää nykyään tätä edellä mainittua kuntoutusta vain yhden vuoden kerrallaan. Toisaalta eipä sitä koskaan tiedä, jos koen vaikka ihmeparantumisen ja lähden juoksemaan maratonin. Ja tietenkin vielä takaperin ylämäkeen.

Tuo neurologin vastaanotto oli muutenkin hyödyllinen. Sain nimittäin uuden lääkkeen hermokipuihin ja elämä alkoi jo seuraavana näyttää aivan erilaiselta. Olisinpa uskonut aiemmin, kun läheiset ihmiset ovat kehoittaneet tekemään asialle jotain, mutta ei jääräpää voi uskoa. Vuosia olen nukkunut huonosti, kun on särkenyt jalkoja. Miten voikaan ihminen olla jääräpää?

Terveyskeskuksen ovella viltteihin kääriytyneenä. Jalassa yksisarviset tossut ja päässä punainen Elmo-pipo.
Uuden terveyskeskuksen ovella neurologilla käynnin jälkeen.

Helmikuussa ei siis tapahtunut mitään kovinkaan ihmeellistä. Tästä on hyvä jatkaa kohti kevättä ja uusia seikkailuja. Miten sinun helmikuu 2023 on sujunut?

Aurinko paistaa pilvettömältä taivaalta. Massa on lunta. Taustalla kerrostalo ja lumisia puita.
Kirkas sää pakkasella.
Vehnätyynyt syttyivät mikrossa tuleen.
Vehnätyynyt vähän kärähtivät mikrossa.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa