Uusi lääkitys kipuihin paransi jääräpään elämää

Uusi lääkitys kipuihin on tuonut eteeni täysin erilaisen elämän, kun saan kunnolla nukuttua usean vuoden kivuliaan yön jälkeen.

Olen vuosien ajan nukkunut huonosti ja sen mukanaan tuoma väsymys oli valitettavasti jo muuttunut minulle täysin normaaliksi olotilaksi. Saatoin huonoimpina aikoina herätä jopa yli kaksikymmentä kertaa yön aikana huutamaan: ”PAINAA”. Niin kuin varmaan jo arvasit, tämä on meidän salainen kutsuhuuto, jonka kuultuaan henkilökohtainen avustaja saapuu paikalle esimerkiksi yöllä kääntämään meitä.

Huonosti nukkuminen johtui jalkojen kivusta ja tietenkin tämän asian tiesin 100% varmuudella. Mutta kun yhdistetään jääräpäinen luonne sekä hyvin erikoinen ihmismieli, aina keksii erilaisia tekosyitä, että ei tarvitse hakea apua ongelmiinsa. Tässä muutama hyvä tekosyy huonosti nukkumiseen”: huono patja, joka on oikeasti suunniteltu siten, että voisi nukkua jopa koko yön samassa asennossa. Muita ovat esimerkiksi virheasennot, kireät lihaskalvot, en tarvitse paljon unta…

Kyllä minulla oli hermokipuihin lääkitys, mutta ei se kauheasti auttanut. Tämän takia ajattelin, että kipujen lähde on lihaksissa. No pienellä pienellä pakotuksella (kuulemma kotiin ei ollut asiaa, jos en sano) otin kivut puheeksi neurologin vastaanotolla. Ja se tosiaan kannatti ehdottomasti, sillä kotiin palatessa mukana uusi lääkitys hermokipuihin. Tämä lääke alkoi toimia välittömästi paljon paremmin kuin aiemmin käytössä ollut lääke.

Uusi lääkitys toimii

Tätä juttua kirjoittaessa, reilut kolme viikkoa myöhemmin on ollut vain yksi todella huono ja huonosti nukuttu yö. Se mikä oli usean vuoden ajan normaalia on nykyään harvinaista. Tuo yksi yö laittoi tosissaan miettimään sitä, että miten ihmeessä jaksoin aiemmin tehdä yhtään mitään. Tai näin jälkikäteen ajateltuna en oikeastaan jaksanutkaan. Mutta kun lapsuuden kodissa on saanut opin, että pienistä ei valiteta ja asiat tehdään vaikka väkisin niin muutokset vaativat aikaa. Olen oikeasti ollut täysin zombie ja pihalla tästä maailmasta.

Niin kuin jo aiemmin sosiaalisen median puolella mainitsin, että toki minua oli kehoitettu niin Tuiskun kuin useamman muun toimesta aikoja sitten hakemaan apua kipuihin. En minä jääräpää kuitenkaan ketään uskonut.

Pietari sairaalan lasitetulla sisäpihalla.
Lääkitys kipuihin saa hyvälle mielelle.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa