Maaliskuu 2023 toi mukanaan hyviä uutisia

Maaliskuu 2023 on tuonut mukanaan hyviä uutisia terveydestä sekä uudet upeat kengät. Mitä kaikkea muuta on tapahtunut, klikkaa ja ota selvää.

Jostain kumman syystä minun lääkärissä käynnit ajoittuvat näin varhaiseen kevääseen. Maaliskuun alussa oli sydänlääkärin vastaanotolla käynti. Tämä käynti on nykyään joka toinen vuosi, sillä sydämen tila on pysynyt tasapainossa onneksi jo vuosien ajan. Kärsin siis Duchennen lihasdystrofiaan liittyen sydämen vajaatoiminnasta, jota tarkkaillaan verikokeiden sekä sydämen ultraäänen avulla.

Kävin siis tosiaan maaliskuussa Savonlinnan keskussairaalassa sydänlääkärin vastaanotolla. Sydämen kunto todettiin olevan entisellään eli vajaatoiminta ei onneksi ole pahentunut. Yksi lääke eli digoxini otettiin jopa pois. Tiedä sitten, että miten pitkään olen sitä turhaan käyttänyt. Todennäköisesti pari vuosikymmentä, koska kyseessä ei kuulemma ole edes sydämen vajaatoiminnan lääke. Jostain syystä kyseinen arvo on viimeksi verikokeessa otettu melkein kymmenen vuotta sitten. Ei jaksa edes ärsyttää tämmöinen terveydenhuollon perseily.

Sairaalan sisäpihalla maaliskuun alussa.
Hyvät uutiset aina hymyilyttävät.
Vihaisen näköinen Pietari.
Poskiontelon punkteeraus ei aina hymyilytä.

Maaliskuu 2023 hidasti kevättä

Olen käyttänyt hengitystukea kohta kahden vuosikymmenen ajan. Tämä kuulostaa todella hurjalta, mutta niin se kuitenkin on. Tänä aikana maskit ovat kehittyneet tosi paljon. Nyt maaliskuun aikana on saatiin Tuiskun kanssa molemmat käyttöön Resmed AirFit N30 maskit. Tässä mallissa maski tulee vain nenän alle, joten se ei aiheuta mitään painaumia. Yöllä meillä on yhä käytössä vanhemmat maskit. Toisaalta on parempi käyttääkin eri maskia välillä niin ei painetta synny kokoajan samoihin kohtiin.

Kevät on lähestynyt välillä hyvin vauhdikkaasti ja sitten on taas otettu pakkia kohti talvea. Muutamana aurinkoisena päivänä olen jo ottanut aurinkoa parvekkeella. On jo tuntunut siltä, että minä herään eloon pitkän talven jäljiltä. Moni on ollut huolissaan, että vilustuminen uhkaa. Ei mitään huolta tämän suhteen, sillä meillä on lasitettu parveke. Tähän aikaan vuodesta siellä on aurinkoisena päivänä lämmintä kuin etelän lomalla eli jopa lähes neljäkymmentä astetta.

Kuuma parveke on hyvä ulkoiluun.
Parvekkeella otetussa kuvassa näkyy myös uusi maski.

Helmikuussa kävin apuvälineteknikon vastaanotolla, kun tarvitsin uusia kenkiä. Jalkaterissä minulla on suhteellisen pahat virheasennot, joten en pysty noin vain kaupasta ostamaan kenkiä. Se juttu, että minä saan tämän takia yhteiskunnan sponsoroimat kengät aiheutti joissakin ihmisissä ihme harmitusta. No maaliskuussa sain sitten nämä hienot ja kadehditut kengät. Mieluummin kuitenkin ostaisin itse ihan normaalit kengät kuin saisin mittatilaustyönä teetetyt ”sämpylät”. Onneksi näissäkin on otettu eteenpäin isoja harppauksia etenkin ulkonäön suhteen.

Uudet upeat kengät näyttävät tältä.

Ja vielä lopuksi tuttuun tapaan kuvia muista kuukauden tapahtumista. Toivottavasti myös sinun maaliskuu on ollut onnistunut.

Tuisku piirtää keittiön pöydän ääressä ja minä katson rallia.
Koko perheen voimin pöydän ääressä.
Ajetaan peräkkäin Laitaatsalmen siltaa pitkin. Topi on mukana minun repussa.
Lähistölle avattiin uusi S-market ja pitihän siellä jo käydä.
Aamuinen maisema ikkunasta kohti Saimaata.
Maisema ikkunasta kohti Saimaata.
Paloaseman takana näkyy usva ja oranssi auringonnousu.
Ja maaliskuun viimeinen auringonnousu.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa