Toukokuu 2022 on ohi – ”eikä haittaa yhtään”

Toukokuu 2022 on pitänyt sisällään hyvin paljon vaihtelevaa aikaa. Kuukauden aikana on tullut muun muassa ulkoiltua, hoidettua terveyttä ja nautitua grilliruokaa.

Toukokuun alussa sain uuden istuintyynyn pyörätuoliin. Kuulemma istuintyynyjen käyttöikä on kaksi vuotta, mutta eihän siitä kauheasti huudella. Olisiko syynä se kuuluisa raha, jota yritetään kovasti säästää, mutta lopulta näin tuhlataan entistä enemmän. Niilo22 tyyliin sanoisin, että 5/5.

Minun istuintyyny ehti täyttää kuusi vuotta, kun tajusin kysellä uutta. Sain siis uuden, mutta ehkä vähän harmittaa ettei ole itse pitänyt asiasta huolta. Tai on syynä ollut myös ne voimavarat, joita ei vaan riitä kaikkeen. Sitä vaan miettii, että olisiko 2020 syksyllä kärsitty painehaava ollut myös estettävissä ajoissa vaihdetulla istuintyynyllä.

Toukokuussa 2002 käyttöön otetuVicair istuintyynyn sisällä on ilmatäytteisiä pyramideja.
Vicair istuintyynyn sisällä on ilmatäytteisiä pyramideja.

Toukokuussa on tullut käytyä Savonlinnan keskussairaalan suunnalla useaan otteeseen. Ensin kävin poskiontelon punkteerauksessa ja seuraavaa toimenpidettä aikaistettiin reilusti. Kirjoitin muuten tuosta toimenpiteestä postauksen, jossa kerron miten se tehdään. Seuraavalla viikolla puolestaan kävin hengityksen liittyvässä kontrollissa keuhkopolilla. Kaikki oli onneksi hyvin. Edellinen kerta olikin yli parin vuoden takaa. Totuushan on ikävä kyllä, että ilman omaa seurantaa ei terveydenhuolto toimi.

Savonlinnan uuden sosiaali- ja terveyskeskuksen lasikattoinen sisäpiha.
Savonlinnan uuden sosiaali- ja terveyskeskuksen upea sisäpiha.

Tämän kuukauden sää on ollut hyvin vaihteleva. Välillä on ollut jopa lämpimiä ja kesäisiä päiviä, mutta myös todella viileää. Ulkoilua on tullut harrastettua ihan hyvin. Olen päässyt testaamaan uutta puhelimeen liitettävää kuvanvakaajaa eli gimbalia. Olen ollut siihen todella tyytyväinen. Laitoin kuvanvakaajan imukuppitelineellä kiinni sähköpyörätuolin pöytään ja vaikka tärinä on aika suuri niin kuvista ja videoista tulee todella tasaisia.

Hieno aurinkoinen sää.
Hyvä sää, parempi mieli.
Pietari Saimaan rannalla auringon paisteessa.
Vähän viileämpi sää, mutta maisemat korvaa kaiken.
Ulkona juomassa kahvia.
Kahvikin maistuu ulkona paremmalta.
Sinivuokkoja metsässä.
Sinivuokkoja metsässä.

Toukokuu 2022 toi tullessaan parempaa kahvia

Kahvi on yksi tärkeimmistä hetkistä, etenkin aamuisin. Henkilökohtainen avustaja toi eräs aamu pavuista kotonaan jauhamaa kahvia. Tuo oli tärkeä hetki elämässäni, koska ymmärsin juoneeni koko ikäni huonoa kahvia. Ei mennyt kovinkaan montaa päivää, kun Rig-Tig merkkinen kahvimylly meni tilaukseen. Tähän mennessä ollaan juotu Lidlin kahvipapuja, joka maksaa kilolta yhdeksän euroa. Todella hyvää kahvia ja sitä kuluukin vähemmän kuin valmiiksi jauhettua.

Toukokuu 2022 toi tähän talouteen kahvimyllyn.
Uusi upea kahvimylly sopii sisustukseen.

Tänä vuonna sattui samalle viikonlopulle kaksi päivää, jotka saavat tunteet nousemaan pintaan ja mielen herkistymään. Ensin lauantaina isäni olisi täyttänyt 67-vuotta. Hän kuitenkin menehtyi syyskuussa 2019. Toukokuun 8. puolestaan oli äitienpäivä, joka on aina vaikea päivä, kun sitä äitiä ei enää täällä ole. Toki noista molemmista menetyksistä on jo vuosia ja sen myötä päällimmäisenä alkaa olla ne hyvät muistot.

Hyvä ruoka ja vielä paremmat herkut kuuluvat tietenkin elämään. Kuukauden aikana on siis tullut leivottua sekä tehtyä myös ruokaa. Kesällä tulee grillattua useasti, eikä tämä alkukesä ole tehnyt suurta muutosta asiaan. Tänä vuonna tulee varmasti grillattua entistä enemmän, sillä se on myös hyvä keino säästää sähköä. Toukokuussa tein uuden aluevaltauksen, kun tein ensimmäisen kokkailuvideon TikTokiin.

Airfryerissa valmistettua suklaakakkua Muumi leikkuulaudalla..
Airfryerissa valmistettua suklaakakkua.
Ruokaa valkoisella lautasella.
Possun sisäfilettä, grillijuustoa ja kurkkusalaattia.
Ruokarasiassa kasvispullia, perunoita ja kasviksia.
Woltin kautta tilattua ruokaa, kasvispullia, perunoita ja kasviksia.

Tämmöinen toukokuu 2022 oli tällä kertaa meidän suunnalla. Miten sinun toukokuu sujui tänä vuonna?

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.