Raskas viikko kääntyi loppua kohden voiton puolelle

Raskas viikko kääntyi loppua kohden voiton puolelle. Klikkaamalla jutun auki näet, että mitä kaikkea viikkoon on kuulunut.

Kulunut viikko alkoi hyvin syksyisellä ongelmalla, joka lienee lähes jokaisen henkilökohtaisen avustajan työnantajan riesana. Kyseessä on avustajien poissaolot. Poissaoloja tulee aina olemaan ja sille ei vaan mahda mitään, kun ihmisiä ollaan. Mutta annan taas kritiikkiä siihen suuntaan, että miten yhteiskunta jättää meidät työnantajat yksin sijaispulan kanssa. Toki on annettu iso kasa puhelinnumeroita firmoihin, joista voi kysyä sijaisia. Sitten tuleekin se iso mutta. Näillä yrityksillä on se aivan sama ongelma kuin meillä itselläkin. Yllättäen tuleviin poissaolojen on todella vaikeaa saada sijaista. Toinen neuvoa puolestaan on, että menkää päivystykseen.

Tämän viikon keskiviikkona tuli kuluneeksi jo kymmenen vuotta siitä, kun mentiin Tuiskun kanssa kihloihin. Silloin ei tiedetty yhtään sitä, että milloin voidaan muuttaa yhteen. Onneksi kaikki muuttui hyvin nopeasti ja kuukauden päästä asuttiin jo saman katon alla. Ja reilu kolme kuukautta myöhemmin oltiinkin jo naimisissa. Yllä olevan linkin kautta voit käydä lukemassa meidän tarinasta. Tänä vuonna ei jaksettu yhtään juhlia merkkipäivää, sillä viikon alku sattui olemaan aiemmin mainitusta syystä todella stressaava.

Sormukset käsissä.
Sormukset näyttivät tältä vuonna 2013.

Harry Potter

Harry Potter on ollut Tuiskun suosikki siitä asti, kun se tuli ihmiskunnan tietoisuuteen. Siihen aikaan minä mietin, että kaikennäköistä hömppää sitä keksitäänkin. Aika nopeasti minun mielipiteeni asiasta muuttui, kun oltiin muutettu yhteen. Tuisku sai minut houkuteltua minut katsomaan Harry Potter elokuvat. Ihastuin heti tähän aiemmin typeränä pitämään hahmoon. Miten tämä liittyy sitten tähän viikkoon? No niin, että ostettiin yhdessä Tuiskun kanssa Legon Harry Potter linna. Tuisku kasasi sen ja nyt linna koristaa kotiamme eräältä hyllyltä.

Lego Harry Potter linna pöydällä.

Viikonloppua kohden elämä alkoi onneksi hieman tasaantua. Myös sateet katosivat perjantaiksi, joten pääsi vähän ulkoilemassa käymään. Viikon alku oli nimittäin todella sateinen, joten ulos ei kauheasti tehnyt mieli lähteä. Vajaan tunnin ulkoilu teki kyllä todella hyvää mielenterydelle, joka oli turhan kovilla. Ulkona alkaa olla ruska parhaimmillaan. Talvi on kuitenkin lähellä, sillä kirkkaasta auringonpaisteesta huolimatta ilma alkaa olla viileä.

Ulkoilemassa Saimaan rannalla.
Ihana sää ulkoiluun oli perjantaina.
Etualalla Saimaa. Hieman kauempana saari, jossa on puita. Puissa on värikkäitä lehtiä.
Sehän on Pyttysaari.
Sillan alta kulkee tie. Kauempana näkyy Laitaatsalmen virta.
Tuisku ulkoili sunnuntaina. Minä en jaksanut kipujen takia.

Toivottavasti jaksoit lukea jutun loppuun asti. Lopuksi vielä muutamia kuvia, joista ei tullut kirjoitettua kappaleen verran.

Ylikypsää porsaan minipotkaa, perunaa ja punajuurta rasiassa.
Tilasin perjantaina kotiin Konewerstas lounaan. Pääruoka oli ylikypsää porsaan minipotkaa. Lisäksi hintaan kuuluu alkukeitto, salaatti ja jälkiruoka. Niin iso setti, että söin ruokaa koko viikonlopun.
Täytekakku jonka päällä on mansikoita.
Saatiin naapurilta täytekakkua. 🥳

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.