Saavutettu unelma, rokotus – ”toivottu rauhallinen viikko”

Tähän toivottuun rauhalliseen viikkoon on kuulunut paljon mukavia asioita, sillä muun muassa yksi unelma toteutui eli oma keittokirjani Pietar.in keittiössä tuli myyntiin. Tämä upea pitkäaikaisen unelman toteutuminen ja kaikki muu viikon aikana tapahtunut löytyy tästä kirjoituksesta.
Ei ehkä pitäisi taaskaan kehua, mutta kulunut viikko on siis ollut poikkeuksellisen rauhallinen. Ainakin jos tilannetta verrataan menneisiin kuukausiin, jotka ovat olleet todella raskaita. Mutta niinhän sitä eräässä biisissä kerrotaan, että myrskyn jälkeen on poutasää.

Unelma keittokirjasta

Tämän viikon maanantaina saapui paketti, jonka sisältä paljastui lopulta valmistunut keittokirjani. Pietar.in keittiössä nimeä kantava teos valmistui hitaasti ja varmasti, aikaa meni tässä valmistuksessa peräti kuusi vuotta. Nyt ensimmäisen viikon aikana kirjoja on myyty noin kymmenen kappaletta. Jos kirjan tilaaminen kiinnostaa niin täältä voit lukea, että miten saat tilattua omasi.

Oikeastaan fiilikset ovat aika hienot, kun sain taas yhden unelman toteutettua. Minulta ei kauheasti ole odotettu koskaan, mutta niin sitä tulee vain tehtyä upeita asioita. Elämä tuo eteen upeita asioita, jos vain uskaltaa rohkeasti lähteä kokeilemaan niin moni unelma voi toteutua. Uskalla sinäkin lähteä täysillä yrittämään.

Unelma eli keittokirja kuvassa.

Käsieni virheasentojen vuoksi läppärin käyttäminen ei ole mitenkään yksinkertaista. Toki tähänkin löytyy toinen toistaan hienompia apuvälineitä, onneksi. Alunperin tämän alla näkyvän kuvan oli tarkoitus toimia opetuskuvana uusille henkilökohtaisille avustajille. Juuri oikean asennon saaminen ei ole aina helppoa. Päätin kuitenkin julkaista Instagramissa, että seuraajat näkisivät miten kirjoitan tämänkin jutun.

Näin käsi asetetaan oikeaan asentoon.

Viikkoon kuului myös influenssarokotuksen ottaminen, olen ottanut sen joka syksy reilusti yli kahdenkymmenen vuoden ajan. Kuulun nimittäin riskiryhmään, sillä Duchennen lihasdystrofiaa sairastavalle influenssa tai sen mahdolliset jälkitaudit olisivat todennäköisesti kohtalokkaat.

Monet ihmiset sosiaalisen median palstoilla ovat hyvin äänekkäästi vastustamassa näitäkin rokotteita. Etenkin ehkä joku kaunis päivä markkinoille tuleva rokote koronaa vastaan tuntuu olevan kauhea asia. Hullua vastustaa rokotetta, jota ei vielä edes ole myynnissä. Itse ainakin olen hyvä uskoinen ja otan rokotteen heti, kun sitä tarjotaan.

Kotimatkalla rokotuksen jälkeen.
Kotimatkalla rokotuksen jälkeen.

Perjantaina saatiin lunta, joka jäi lopulta maahan ainakin parin päivän ajaksi. En ole mikään suuri talven ystävä, mutta parempi edes vähän lunta kuin täysin harmaa keli. Lumi tuli juuri sopivasti, sillä samaan aikaan sytytettiin Savonlinnan Olavinkadun perinteiset .

Se on lunta.
On lunta tulvillaan…

Olavinkadun jouluvalot.

Sunnuntaina oli herkuttelupäivä, kun valmistettiin Maijun toiveesta suolaista kinuskipiirakkaa. Pohjaan sulatettu Kinder suklaa kruunasi tuon herkun. On hyvä alkaa jo nyt harjoittelemaan niin joulun aikaan osaa herkutella paremmin.

Tontun unelma on leipoa.

Viikko hurahti vähän paremmin fiiliksiin kuin moni aiempi. Miten sinun viikko on kulunut tällä kertaa? Saa ja pitääkin kommentoida.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.