Ulkoilua kolmen viikon tauon jälkeen

Ulkoilua kolmen viikon tauon jälkeen tuli harrastettua tällä viikolla. Muut viikkoon on kuulunut muun muassa hyvän joulumielen levittämistä.

Joulu on herkuttelun aikaa ollut minulle aina lapsesta saakka. Nykyään osaan syödä joulunakin järkevästi, enemmän nauttien kuin ahmien. Maanantaina leivoinkin jouluksi lapsuudesta tuttuja pikkuleipiä, ässiä. Edellinen viikko sitten leivottu erä oli vasta kokeellinen, sillä en ollut koskaan aikaisemmin tehnyt näitä pikkuleipiä. En edes tavallisena versiona. Nyt näitä uskalsin antaa eteenpäin, kun onnistuivat erittäin hyvin. Tämän erän ässät kestivät nimittäin kasassa lähes yhtä hyvin kuin aivan normaalit.

Kaksi astiaa täynnä ässän muotoisia pikkuleipiä.
Aivan älyttömän paljon ässiä tuli leivottua heti viikon aluksi.
Minä joulukuusen vieressä Savonlinnan sairaalan sisäpihalla.
Savonlinnan sairaalan Kansalaistoria koristaa joulukuusi.

Ulkoilua kolmen viikon tauon jälkeen

Kolme viikkoa ja kaksi vuorokautta tuli vietettyä putkeen sisätiloissa. Hyvä putki meni poikki tämän viikon torstaina, kun lähdin käymään Savonlinnan sairaalan suunnalle. Ensin kävin tonttuilemassa eli viemässä edellisessä kappaleessa mainittuja pikkuleipiä ihanille ihmisille. Tämän jälkeen kävin korjauttamassa taas kerran suihkutuolia apuvälinekeskuksessa. Tämän apuvälineen hyväksi istuttavaksi saaminen on ollut aivan liian pitkä prosessi. Ensimmäisen kerran olin nimittäin yhteydessä asiasta jo kesäkuussa. No parempi myöhään kuin ei milloinkaan.

Minä pyörätuolilla meidän kotipihassa. Maisema on hyvin luminen.
Ei satanut yhtään lunta ja pakkasta oli vain pari astetta. Oikein hyvä tuuri sattui, sillä kaikkea edellä mainittua on viime aikoina riittänyt.

Ei millään voisi uskoa, että viikon päästä on jo jouluaatto. Vastahan sitä joulupukkia kovasti odotettiin ja syötiin jouluruokia niin kovasti, että tuntuu. Ei voi kuin ihmetellä, että miten nopeasti yksi vuosi on elämästä kulunut. Tämän kappaleen jälkeen löydät jouluisia kuvia.

Jouluisella pöytäliinalla tuikkuja.
Kaivettiin vähän lisää joulukoristeita esiin tällä viikolla. Nyt esille otettiin Muumi enkelikello ja jouluinen pöytäliina.
Joulukylässä on taloja, puita ja eläimiä.
Vuosia sitten henkilökohtaiselta avustajalta saatu joulukylä koristaa tonttujen kanssa kotiamme.

Tästä viikosta olikin paljon enemmän kirjoitettavaa kuin edellisestä viikosta. Lopuksi kuvia muista viikon kuulumisista, joista ei ole tarkemmin kirjoitusta.

Luminen penkki kerrostalon pihassa.
Onko tällä viikolla satanut lunta? No on tietenkin ja hyvin reilusti.
Luminen tie ja taustalla näkyy puita.
Sunnuntaina oli pitkästä aikaa aurinkoinen päivä. Keli oli kuitenkin kylmä, sillä tuuli oli kova.
Puiden takana näkyy Laitaatsalmi ja Laitaatsalmen telakka.
Puiden takana näkyy Laitaatsalmi ja Laitaatsalmen telakka.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.