Ulkoilua yhdessä ja erikseen

Ulkoilua yhdessä ja erikseen tuli harrastettua tämän viikon aikana. Tässä jutussa voit tutustua kuluneen viikon tapahtumiin.

Meidän edellinen määräaikainen sähkösopimus tuli päätökseen maaliskuun alkupuolella. Määräaikaisuus alkoi hieman Venäjän Ukrainaan hyökkäyksen jälkeen, joten sähkön hinta ei siinäkään ollut kauhean suuri. Mietin ennen tuota sopimuksen päättymistä, että mikä olisi meidän seuraava sähkö. Uskaltauduin sitten ottamaan pörssisähkön, kun ei tällä hetkellä näytä hinnat olevan korkealla. Pienellä suunnittelulla on saanut todella edullisesti sähköä. Turhaan media pelotteli, että Olkiluoto kolmosen huoltokatko nostaisi hinnat pilviin. Sinä voit myös helposti vertailla sähkön hintoja Sähkövertailu.fi sivustolla.

Ulkoilua yhdessä ja erikseen

Heti viikon alkuun oli hyvin aurinkoinen sää, joten päätettiin lähteä Tuiskun yhdessä ulkoilemaan. Viimeksi oltiin käyty yhdessä ulkoilemassa varmaan lokakuussa. Ei tosin ole talvella käyty erikseenkään kovinkaan montaa kertaa ulkona. On kyllä mukavaa, kun säät lämpenee ja päästään kunnolla liikkeelle. Eniten ulkoilu helpottuu sen takia, kun ei tarvitse pukea päälle kaikkia maailman vaatteita. Ja tästä huolimatta ei meinaa elimistö lämmetä millään.

Tuisku ja minä ulkoilemassa.
Raitis ilma tekee todella hyvää. Viileys ja tärinä ikävä kyllä pahentavat kipuja jaloissa.

Torstaina kävin jälleen kerran poskiontelon punkteerauksessa Savonlinnan keskussairaalan korva-, nenä- ja kurkkupolilla. Näitä käyntikertoja on alla varmaan jo yli viisikymmentä. Lopetin laskeminen parin vuoden jälkeen ja nyt vuosia on takana yli viisi. Edellinen kerta oli punkteerauksessa tammikuun lopulla ja nyt väli oli pienempi, koska poskiontelosta tuli lähes kirkasta nestettä. Operaatio meni tälläkin kertaa oikein hyvin ja seuraava käynti on vasta kahden kuukauden päästä. 😊

Savonlinnan keskussairaalan kansalaistorilla kuvassa poskiontelon punkteerauksen jälkeen.

Yksi asia on kuitenkin varma, kesä lähestyy kovaa vauhtia. Siitä on hyvä merkki se, että ulkona käynnit ovat lisääntyneet merkittävästi. Tällä viikolla kävin nimittäin ulkoilemassa peräti kolme kertaa. Tämmöinen juttu on tapahtunut viimeksi varmaan syyskuussa. Kävin ulkona myös lauantaina. S-marketissa oli irtokarkit ja juusto erittäin hyvässä tarjouksessa, joten oli aivan pakko lähteä liikkeelle. Sää oli hyvin kostea, mutta ihan lämmin vuodenaikaan nähden.

Minusta otettu kuva S-marketin pihassa.
S-market Laitaatsillan pihassa otettu kuva todistaa, että kävin siellä oikeasti.

Tämmöinen viikko tällä kertaa. Toivottavasti sinulla on ollut onnistunut ja keväinen viikko. Ja lopuksi kuvia, jotka eivät saaneet enempää palstatilaa.

Pihassa on vähän lunta.
Perjantaina illalla oli lumi sulanut jo näin hyvin ja asvalttia oli näkyvissä kiitettävästi.
Lunta on satanut yön aikana paljon lisää.
Ja sunnuntaina lumi oli tehnyt paluun.
Jalkakäytävällä on reilusti lunta.
Tässä olisi vaikea päästä eteenpäin sähköpyörätuolilla.
Kalapuikkoja, kananmunakastiketta ja perunoita lautasella.
Sunnuntaina syötiin kalapuikkoja, kananmunakastiketta ja perunoita. Helppoa ja erittäin hyvää ruokaa.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa