Kevään tullen herään eloon

Kevään tullen herään eloon ja näin on käynyt tänäkin vuonna. Ulkoilun lisäksi viikkoon on kuulunut muun muassa herkuttelua.

Jos edellinen viikko päättyi synkkään harmauteen ja vesisateeseen, niin kulunut viikko alkoi Savonlinnan suunnalla aivan toisenlaisessa säässä. Aurinko nimittäin paistoi upeasti kirkkaalta taivaalta heti aamutuimaan. Ja päivän aikana lämpötila nousi jo yli kymmeneen asteeseen. Näin ollen kyseessä oli tähän asti kevään lämpimin päivä. Käytiin ensin erikseen Tuiskun kanssa asioilla ja sen jälkeen yhdessä pienellä ajelulla. Edellisen päivän sateen jäljiltä lumet olivat sulaneet lähes kokonaan.

Minä pyörätuolilla tien päällä.
Sulat väylät tarjoavat hyvät mahdollisuudet ajeluille.

Tiistai päivä alkoi hyvin sumuisessa säässä. Henkilökohtainen avustaja otti töihin tullessaan kuvan sumusta, kun ylitti Kyrönsalmea rautatiesillan kevyen liikenteen väylää pitkin. Ei siis ollut kiskobussin edessä. Iltapäivällä sää selkeni ja aurinko tuli hienosti esiin. Loppu ilta auringonlaskuun saakka aurinko paistoi aivan siniseltä taivaalta.

Sakea sumu ja sillan kaiteet.
Niin sakea sumu, että ei näe kovinkaan kauas.
Tiistaina ja keskiviikkona oli ruokana haudutuspadassa tehtyä lohilaatikkoa!

Kevään tullen herään eloon

Keskiviikkona oli viikon toinen fysioterapia. Yleensä käynnit ovat tiistai ja torstai, mutta tällä viikolla työterveyshuollon kotikäynnin takia toinen fysioterapia siirtyi keskiviikkoon. Tällä kertaa fysioterapiassa käsiteltiin ja venyteltiin jalkoja. Heti fysioterapian jälkeen lähdin hakemaan pakettia K-Marketista ja samalla tuli käytyä ulkoilemassa. Ensin hetki yksin ja sen jälkeen Tuiskun kanssa yhdessä.

Minä ulkoilemassa.
Keskiviikko taisi olla lämpöasteiden perusteella kevään tähän mennessä lämpimin. Tuuli kuitenkin teki kylmän vaikutuksen säähän.

Niin kuin tuossa aiemmin mainitsin, torstaina oli henkilökohtaisten avustajien työterveyshuollon työpaikkakäynti. Hyvinvointialueen aloittamisen myötä tuo sopimus ehti katkeamaan ja tuo käynti tehtiin uudelleen. Hyvinvointialueen vammaispalvelu vastaa meillä noista sopimuksista yms. Vaikka moni henkilökohtaisen avustajan työnantaja on ihmeissään näistä käynneistä, niin ne ovat kuitenkin lakisääteisiä.

Aurinko paistaa pilvettömältä taivaalta.
Torstaina oli hyvin aurinkoinen sää Savonlinnan seudulla.
Pihan penkit ja pöytä.
Lumi on jo sulanut kaikkialta muualta kuin lumikasoista.

Aina ei vaan jaksa tehdä ruokaa, vaikka siitä miten kovasti pitäisikin. On toki myös hyvä tukea mahdollisuuksien mukaan paikallisia yrityksiä. Perjantaina päätettiin tilata ruokaa japanilaisesta Kiimi ravintolasta. Tuisku tilasi sushia ja minä poke kulhon. Se on alunperin havaijilainen kulhoruoka, joka kootaan aasialaisittain marinoidusta lohesta, riisistä ja kasviksista. Päivään kuului myös ulkoilu helteisellä parvekkeella. Ulkoilu ihan pihalla jäi väliin, koska niska kaipasi lepoa. Näin keväisin niska rasittuu helposti, kun sähköpyörätuolin leukaohjaus vaatii niskalta paljon voimaa. Tilanne toki helpottaa, kun kilometrejä alkaa kertymään reilusti.

Poke Bowl annos.
Eikö olekin herkullisen näköinen ruoka?
Minä aurinkoa ottamassa parvekkeella.
Aurinko paistoi todella kirkkaasti.

Lauantaina oli vuorossa kevään ensimmäinen pidempi ajolenkki. Sähköpyörätuolin mittariin kertyi yli kuusi kilometriä. Kävin nimittäin kaupungilla pyörimässä, käyntikohteina oli Normal ja K-Citymarket. Citymarket ei ole kovinkaan usein se meidän kauppa, mutta nyt oli hyvät tarjoukset. Esimerkiksi Hiillos makkaraa sai kaksi pakettia neljällä eurolla ja naudan jauhelihaa kilon kahdeksalla eurolla. Ensimmäisenä mainittu on meidän molempien suosikki ja saatoin ostaa sitä kuusi pakettia.

Saimaan rannalla kuvassa.
Pipo pysyy päässä niin pitkään, kun järvessä on jäätä.

Sunnuntaina oli vuorossa ruoanlaittoa sekä leivontaa, kun pörssisähkö oli taas hyvin halpaa. Ei kerrostalon kolmiossa mitään ihmeellistä säästöä tule, mutta säästö se pienikin on. Ruoka oli makkarakastike ja peruna-porkkanamuusi. Leivonnainen oli puolestaan suklaamuffinssit. Pyhäpäivän sää oli erittäin hyvä, joten käytiin Tuiskun kanssa vähän ajelemassa.

Tuisku ja minä ulkoilemassa.
Sunnuntai olikin lopulta viikon lämpimin päivä.
Muffinssit silikonivuokissa.
Gluteenittomia suklaamuffinsseja.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa