Viikko pulkassa – hajonnut hengitystuki, uusi avustaja ja paljon muuta

Onpahan ollut aikamoinen viikko tällä kertaa, vaikka elokuinen sää ei ole kauheasti houkutellut ulkoilemaan. Viikkoon on mahtunut paljon tapahtumia, kun uusi henkilökohtainen avustaja aloitti työt ja hengitystuki päätti hajota.

Maanantai oli iltaan asti aika normaali päivä, mutta sitten alkoi tapahtua. Rakas vuosia palvellut Stellar hengitystuki päätti lopettaa toimintansa. Onneksi meillä on kuitenkin varalla antiikkinen, lähes saman asian ajava varalaite.

Tuommoiset ongelmat tuovat elämään aina pientä jännitystä, kun ei vanhan koneen toiminta ole enää huippuluokkaa. Eikä sillä hetkellä enää ole sitä varalaitettakaan käyttöön. Kirjoitin tuosta myös ihan oman kirjoituksen ja sen löydät täältä.

Viikko mökillä tulossa

Syntymäpäiväni lähestyvät vauhdilla ja sain Maijulta jo lahjan. Vietän synttäreitä elokuun 14. päivä mökkeilyn merkeissä. Ollaan nimittäin kyseinen viikko Multialla esteettömässä mökissä.

Tuo lahja on upea KitchenAid yleiskone, jollaista olen aina tietämättäni halunnut. Oli aivan pakko heti testata tuota konetta, joten väänsin tuulihatut. Täytteenä niissä oli maukasta tonnikala mössöä.

Minä ja uusi yleiskone.

Topi leipoi myös.

Tuulihatut tonnikala täytteellä.

Tiesitkö muuten, että parhaat eväät esimerkiksi mökille löytyy Matsmart verkkokaupasta. Kyseinen kauppa myy ylijäämä tuotteita jopa 90 prosentin alennuksella. Samalla myös ympäristö kiittää.

Kuluvan viikon aikana ulkoilu on jäänyt vähän heikommalle huonon, kylmän sekä sateisen sään vuoksi. Toki myös tuo ikävä hengitystuen rikkoutuminen vaikeutti hieman ulkoilua. Onneksi ennusteen mukaan kelit vähän paranevat mökkiloman ajaksi.

Viikko ei ole mitään ilman ulkoilua.

Muutenkin kulunut viikko on ollut mielenkiintoinen, kun meillä aloitti ringissä kaksi uutta henkilökohtaista avustajaa. Tai toinen heistä on ollut meillä aiemminkin töissä, Vähän siis muutoksia, mutta elämä on tarkoitettu eteenpäin mentäväksi.

Viikon makoisa ruokavinkki on gluteeniton kinkku-spagettilaatikko, joka todella helppo valmistaa. Se toki onnistuu myös tavallisesta spagetista oikein hyvin. Resepti löytyy TukehuPullaas blogista.

Vuoassa kinkku-spagettilaatikko.

Tässä siis juttua tämän kertaiesta viikosta meidän suunnalla. Miten muuten Sinun viikko on tällä kertaa kulunut? Toivottavasti hyvin, eikä kylmäkään ole vaivannut.

Tuota ensi viikolla alkavaa mökkireissua voi kätevästi seurata blogin Instagram -tilin kautta. Kannattaa laittaa seurattavaksi kyseinen julkaisu niin pysyt aina koko viikon selvillä, että miten tällä hetkellä elämään kuuluu.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa