Influenssa pysyy nyt poissa

Tänään on sitten jälleen kerran saatu ilmainen rokotus kauheaa ja tappavaa influenssaa vastaan. Olen saanut tuon rokotuksen, jokainen syksy muistaakseni jo yli 15-vuoden ajan. Tällä kertaa siitä saa suojan myös sikainfluenssaa vastaan.

Rokotusten vastaisuus on lisääntynyt viime syksyisen sikainfluenssa kohun myötä. Tämä osoittaa, että miten helposti media vie kansaa. Ensin uskottiin, että sikainfluenssa tappaa koko kansan ja seuraavaksi uskotaan, että rokotus olikin salaliitto. 😀

Joidenkin mielestä  minunkin oli turha ottaa rokotus. Turha näistä päivän selvistä asioista on väitellä, mutta jos saisin influenssan niin se on hengenlähtö lähellä. Rokotus on siis pienempi paha!

tetanus shot time
Creative Commons License photo credit: blakespot

Kausi-Influenssa on influenssavirusten aiheuttama hengitystietulehdus. Se leviää helposti pisara- tai kosketustartuntana, esimerkiksi suurissa väkijoukoissa, kun ihmiset yskivät ja aivastelevat.

Influenssan oireita ovat

  • nopeasti nouseva, korkea kuume
  • voimakkaat lihaskivut
  • vilunväristykset
  • väsymys
  • päänsärky
  • huonovointisuus
  • kova yskä

Influenssa ja flunssa sekoitetaan usein toisiinsa. Ne ovat kuitenkin eri tauteja. Influenssa on rajumpi sairaus kuin flunssa. Terveillä työikäisillä influenssa on usein korkeakuumeinen tauti, joka kuitenkin paranee kotihoidolla. Ikääntyneille, pitkäaikaissairaille ja raskaana oleville influenssa voi olla vaikea tauti. Vaikea influenssa vie nopeasti heikkoon kuntoon ja saattaa johtaa sairaalahoitoon.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa