Räsänen vaatii: Elinkautisvanki selliin loppuelämäksi

Aamulehdessä sisäministeri Päivi Räsänen vaatii, että erityisen julman rikoksen tehnyt elinkautisvanki pitäisi sulkea selliin loppuelämäksi. Hän ei kuitenkaan ota kantaa siihen, että kuinka törkeä teon pitäisi olla, jotta ehdonalainen voitaisiin kieltää.

– Esimerkiksi Norjan ampujan kaltaisessa tapauksessa, kun on kymmeniä ruumiita, tällainen käytäntö olisi hyvä, Räsänen sanoo.

Suomessa elinkautisvanki istuu vähintään 12 vuotta ennen kuin voi päästä ehdonalaisen kautta vapaaksi. Tiettävästi kukaan ei ole Suomessa istunut vankilassa yli 30:tä vuotta.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa