Ostoskeskuksen säilytyslokeroissa 420 000 euron huumeet ja käteistä 50 000

Tulli takavarikoi Kampin ostoskeskuksen säilytyslokeroista kesäkuun alussa 3 500 kahdeksan milligramman Subutex-tablettia ja käteistä rahaa lähes 50 000 euroa. Koko erän arvo katukaupassa olisi ollut jopa 420 000 euroa.

– Epäilemme, että kaksi liettualaista on salakuljettanut tabletit Suomeen Viron kautta ja että takavarikoimamme rahat oli tarkoitettu Subutex-tablettien maksamiseen, tutkinnanjohtaja Tero Virtanen Tullista sanoo.

Tapausta tutkitaan takavarikoitujen lääkkeiden osalta törkeänä huumausainerikoksena. Tapaus siirtyi syyteharkintaan viikolla 33.

– Esitutkinnassa olemme löytäneet myös amfetamiinia, MDPV:tä, hasista ja muita huumaavia lääkkeitä. Tulli epäilee, että ainakin osa muista takavarikoiduista aineista oli tarkoitettu myyntiin, Virtanen sanoo.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa