Liikemies huijasi eläkeläiseltä yli puoli miljoonaa

Tampereen seudulta kotoisin olevan liikemiehen epäillään huijanneen rovaniemeläiseltä eläkeläismieheltä kymmenen vuoden aikana yli 600 000 euroa. Eläkeläinen on lisäksi ostanut merkittävissä määrin poronlihaa erehdyttäjälleen.

Erehdyttäjä on olevinaan hoitanut eläkeläisen asioita ja varat ovat menneet asioita hoitaville virkamiehille. Esitutkinnan perusteella mitään asioiden hoitoa ei kuitenkaan ole ollut, vaan on epäiltävissä, että varat ovat jääneet erehdyttäjälle.

Erehdystä on pidetty yllä tekaistuilla viranomaisten asiakirjoilla ja kirjeillä, joilla rovaniemeläinen on saatu uskomaan, että hänen asiansa ovat hoidossa.

Epäillyn aviopuolisoa epäillään kätkemisrikoksesta, koska osa varoista on siirretty tämän tilille. Erehdyttämällä saadut varat ovat menneet elämiseen eikä varoja ole saatu takaisin. Esitutkinnan yhteydessä on tullut esille myös kaksi muuta epäiltyä törkeää petosta.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa