Suomalaisten lahjoittamat silmälasit muuttivat monen elämän

Vision For All -yhdistyksen ja Specsaversin keräyksen kautta tuhannet suomalaiset lahjoittivat ennen joulua vanhoja silmälasejaan Ecuadorin köyhille vuoristoseuduille.

Tammikuussa kahdeksanhenkinen optikko- ja silmälääkäriryhmä teki Ecuadoriin avustusmatkan. Kahdeksan työpäivän aikana vapaaehtoisryhmä ehti työskennellä kuudessa eri vuoristokylässä ja auttaa satoja ihmisiä.

Vapaaehtoisryhmä vastaanotettiin lämpimästi, sillä näönhuoltoon ei 4 500 metrin korkeudella sijaitsevissa vuoristokylissä ole juuri muuten mahdollisuuksia. Suomalaisten lahjoittamat silmälasit muuttivat monen tarkastukseen tulleen elämän.

– Mieleenpainuvin tapaus oli koulupoika, joka sai lasit noin –14:n voimakkuudella. Pojalla ei ollut ollut laseja koko elämänsä aikana ja hän oli oppinut selviämään ilman. Nimikirjoituksensakin poika teki pää kiinni paperissa. Onneksi lahjoitetuista laseista löytyi lasten lasit lähes täydellisesti sopivilla voimakkuuksilla. Uusien lasien avulla pojan koulunkäynti helpottuu huomattavasti, Keravalainen optikko Anna Fjällström iloitsee.

Suomalaisten lahjoittamat silmälasit muuttivat monen elämän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Siirry sivun alkuun