Polle matkalla Kamerunista Suomeen

Vanhaan hyvään aikaan hevoskaupat tehtiin markkinoilla, jolloin pääsi katsomaan hevosta hampaisiin. Nyt hevoskauppaa tehdään näkemättä netissä, kerrotaan Kanta-Hämeen poliisilaitoksen tiedotteessa.

Hämeenlinnalainen nuori nainen teki netissä kauppaa friisiläisestä hevosesta ukrainalaisen kauppamiehen kanssa. Neuvottelut johtivat kaupan solmimiseen ja nainen maksoi 850 euroa toimitusmaksua.

Mies ilmoitti, että hevosen toimittaa kamerunilainen kuljetusliike. Naisen piti toimittaa lisää rahaa erilaisiin vakuusmaksuihin ja muihin satunnaisiin kuluihin. Nainen toimi ohjeiden mukaan ja kaikkiaan rahaa lähti maailmalle 5350 euroa.

Vielä ei ole tiedossa taluttaako kuljetusliike hevosta Suomeen vai laiduntaako polle edelleen Saharan laidalla. Hirnahdustakaan ei ole kuulunut. Nainen marssi poliisiasemalla ja epäili tulleensa petetyksi. Enää hän ei epäile, vaan tietää tulleensa petetyksi.

Hevoskauppa on aina ollut tuurin peliä, eikä varsasta ole tullut raviratojen tototähteä. Netissä globaali hevoskauppa on varmuudella em. kuvioilla huijausta. Rahat menvivät ikuisesti ja tallipaikka on edelleen vapaana.

Eläinkauppa tuntuu olevan uusi ilmiö nettihuijauksissa. Viikon sisällä on petollista kauppaa tehty kissalla, koiralla ja nyt hevosella.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa