Siirry sisältöön

Veikkaus paljastaa uutta tietoa 90 miljoonan euron voitosta

Loimaan voittoisa Eurojackpot-peli tehtiin pelaajan omilla numeroilla. Veikkauksella ei ole vieläkään tietoa voittajista. Loimaan Prismassa kierroksella 6/2018 pelatulla viiden osuuden porukkapelillä voitettiin 90 miljoonaa euroa.

- Voittopelissä oli käytetty pelaajan omia numeroita eli pelaaja oli valinnut ne itse, ei kone. Pelin hintaa emme kerro. Tämä päätös perustuu voittajan yksityisyyden suojelemiseen ja turvallisuuteen, kertoo viestintäpäällikkö Tomi Auremaa.

Voiton lunastusaikaa on jäljellä vielä lähes 11 kuukautta. Viimeinen mahdollinen lunastuspäivä on 11.2.2019.

Tšekin voittaja odotti melkein neljä viikkoa

Loimaan mysteeri on herättänyt paljon kiinnostusta Suomen lisäksi ulkomailla. Vertailukohta löytyy vuoden 2015 keväältä, jolloin Eurojackpotin ensimmäisen 90 miljoonan euron potin voittajaa odoteltiin Tšekissä lähes neljä viikkoa.

Huhumyllyä kiihdytti osuman ajankohta: maassa pelattiin samaan aikaan jääkiekon MM-turnausta Prahassa ja Ostravassa, ja voittajaksi epäiltiin suomalaista kisaturistia. Jääkiekossa kävi kuten Eurojackpotissa: voitto meni toisille. Suomi hävisi puolivälierässä isännille 3-5, ja Eurojackpotin päävoiton nappasi mies Pardubicesta.

Voittaja, keski-ikäinen mies, tuli sadan kilometrin matkan voitonlunastukseen Prahaan junalla. Hänen kerrottiin pukeutuneen voitonlunastusmatkalle t-paitaan ja farkkuihin, ja hänellä oli reppu selässään. Vielä voitonlunastuksen hetkelläkin voittajaa pelotti suuren rahamäärän tuoma mahdollinen elämänmuutos, ja erityisesti hän kammoksui ajatusta valokuvasta. Voittaja oli siis viikkojenkin jälkeen erittäin hermostunut ja huolissaan mahdollisesta paljastumisestaan.

- Meillä voittajien ei ole syytä olla huolissaan ainakaan paljastumisestaan. He voivat huoletta lunastaa voittonsa pelkäämättä julkisuutta. Veikkaus julkaisee voittajien haastatteluja vain heidän luvallaan ja heidän hyväksymässään muodossa. Se, mitä voitosta voidaan ilman voittajien lupaa kertoa, on jo kerrottu, rauhoittelee Tomi Auremaa.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.