Tylsän rauhallinen viikko – ”Maijun uusi tatuointi, Netflixiä…”

Minä olen nauttinut tästä tylsän rauhallisesta viikosta. Kuluneen viikon aikana ei ole ollut oikeastaan mitään isompia muutoksia tai erikoisempaa ohjelmaa. Viikon aikana olen muun muassa yrittänyt myydä keittokirjaani.

Yksi tärkeimmistä apuvälineistäni on tämä nostolaite, jota käytetään siirtymisissä on päivittäin. Moni hoitoalan koulutuksen saanut on siinä uskossa, että nostolaitetta ei voi käyttää yksin. Jos uusi henkilökohtainen avustaja on työskennellyt aiemmin hoitajana niin aika usein tämä kohta perehdytyksessä ihmetyttää. On ne avustajat aika taitureita.

Nostolaitteessa on mukava roikkua.

Joulu saapuu vauhdilla ja sen kunniaksi meillä on esillä joulukuusi. Kyseessä on pieni koristekuusi, sillä sitä voi pitää esimerkiksi pöydällä. Apuvälineet vaativat tilaa ja iso joulukuusi olisi vaikeaa sijoittaa niin ettei se olisi edessä. Joulukuusesta löytyy muun muassa Maijun ostamia Disney-koristeita.

Viikonloppuna tuli syötyä riisipuuroa ja pakasteesta kesän makuja eli mansikoita. Vaikka riisipuuro ei ole vain jouluruoka niin jostain syystä tätä herkkua tulee yleensä syötyä näin joulun lähestyessä. On se vaan hyvää ruokaa

Joulukuusi loistaa pimeässä.

Riisipuuroa ja mansikoita.

Upeita koristeita.

Myös ulkoilua

Talvella tulee helposti jumiuduttua sisätiloihin, kun ulkona on harmaata, loskaista sekä synkkää. Tämän lisäksi minua ahdistaa, kun pitää pukea vaatteita kauheasti ettei tule vain kylmä. Ja sitten, kun ei luonto anna periksi käyttää mitään vammaispusseja lämmittämään jalkoja.

Olin käynyt viimeksi ulkona edellisen viikon maanantaina ja reilun viikon sisällä jumittamisen jälkeen alkoi tuntua, että pakko saada raitista ilmaa. Perjantaina kävin sitten ulkona ja yllättäen tämä piristi kummasti elämän menoa. Ehkäpä pitäisi käydä ulkona vähän useammin näin talvellakin.

Ulkona harmaassa säässä.

Omassa kodissa on aina pientä tai suurta remontoitavaa, ainakin jos haluaa asunnon pysyvän hyvässä kunnossa. Kodissamme oli ostohetkellä yli viisi vuotta sitten parkettilattia, joka alkaa nyt tulla tiensä päähän. Viimeisen viikon aikana olen vertaillut erilaisia materiaaleja ja niiden hintoja sekä kestävyyttä. Lopulta Black Friday tarjouksista hinta-laatusuhteeltaan hyvän vinyylilankun ja siihen menikin sitten kaikki rahat.

Tilaa joululahjaksi Pietar.in -keittokirja.

Tilasin Netflix-suoratoistopalvelun usean kuukauden tauon jälkeen. Ollaan nimittäin katsottu lähinnä Disney+ ohjelmia. Nyt kuitenkin oli pakko tilata hetkeksi Netflix, koska sinne tuli uusi kausi The Crown sarjasta. Kuningatar Elisabet II:sta kertovassa sarjassa on päästy aikaan, jolloin mukana on prinsessa Diana. Tuon innoittamana olen katsonut dokumentteja Dianasta.

Minä Netflixiä katsomassa.
Netflixiä katsomassa.

Maiju puolestaan kävi ottamassa uuden tatuoinnin perjantaina. Tatuoinnissa on Maijun suosikki eli Aku Ankka alkuperäisessä muodossa. Aku esiintyi ensimmäisen kerran 9. kesäkuuta 1934 Viisas Kana Kananen piirroselokuvassa. Tätä pidetään Aku Ankan virallisena syntymäpäivänä.

Aku Ankka tatuointi.

Että tämmöinen viikko oli täällä suunnalla tällä kertaa. Miten sinun viikko on kulunut?

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.