9 vinkkiä: Miten säästää puhelimen akkua?

Nykyiset elämäntavat eli lähes aina SoMessa syövät puhelimen akkua paljon ja laite saattaa hyytyä ikävässä paikassa. Etenkin talviaikaan pakkanen vaikuttaa akun kestävyyteen. Varavirta lähteitä ei muista kuitenkaan aina kuljettaa mukana, joten akkua kannattaa säätää.

Mutta miten säästän akkua? Nämä helposti toteutettavissa olevat vinkit sopivat hyvin niin puhelimen kuin tabletin akkua päivittäisessä käytössä:Näyttö syö paljon akkua, eli se kannattaa säätää mahdollisimman himmeämmälle. Aika milloin näyttö menee pimeäksi eli lepotilassa kannattaa laittaa hyvin lyhyeksi. Tai sitten harjoitella pimentämään näyttö itse, kun laittaa laitteen syrjään.

Sovellukset syövät näytön lisäksi paljon akkua, joten ne kannattaa sulkea käytön jälkeen. Samalla säästyt sovellusten lähettämistä ärsyttäviltä ilmoituksilta. Muutenkin nuo turhat ilmoitukset kannattaa poistaa käytöstä.

Sovellusten päivitykset kannattaa hoitaa manuaalisesti, koska automaattiset päivitykset saattavat aiheuttaa akun äkillisen loppumisen. Sovellukset kannattaa kuitenkin päivittää, sillä sovellusten uudet versiot todennäköisesti vähentävät puhelimen virrankulutusta.

WiFi-yhteys kannattaa kytkeä pois päältä, jos et ole tutun verkon lähellä. Muuten puhelin etsii WLAN-verkkoa jatkuvasti ja se syö paljon akkua.

Nettiyhteys kannattaa kytkeä kokonaan pois päältä, jos ei tarvitse nettiyhteyttä. Puheluihin sekä tekstiviesteihin tarvittava 2G-verkko syö hyvin vähän akkua.

Värinähälytys kuluttaa akkua enemmän kuin pelkkä soittoääni, joten tämä kannattaa poistaa käytöstä.

Puhelimen käyttölämpötila kannattaa myös miettiä, sillä akku tyhjenee nopeammin kuumassa tai kylmässä lämpötilassa. Älä siis jätä puhelinta esimerkiksi kylmään tai kuumaan autoon.

Älä jaa sijaintitietoasi ja kytke puhelimen GPS-toiminto pois päältä. GPS yrittää koko ajan päivittää sijaintitietoasi ja se syö tietenkin akkua reippaasti. Eikä kaikkien tarvitse koko aikaa tietää missä menet.

Laita puhelin lentokonetilaan, jos et halua vastaanottaa puheluita tai viestejä, mutta käytät puhelinta esimerkiksi musiikin kuunteluun. Samalla puhelimen akkua kuluu paljon vähemmän.

Miten akkua kannattaa ladata?

Älä jätä puhelintasi latauksen koko yöksi lataukseen vaan sitä mieluummin vähän kerrallaan. Puhelinta kannattaa varata mieluummin vähän kerrallaan kuin kerrallaan täyteen. Akulla on hyvä olla, kun se on 40–80 prosentin varauksessa.

Käytä puhelimen omaa laturia, sillä kaikki laturit eivät ole samanlaisia. Tällä tavalla vältyt vaaratilanteita, kuten tulipaloriskiltä.

Toivottavasti näistä ohjeista oli sinulle hyötyä ja opit, että miten puhelinta kannattaa käyttää virran säästämiseksi.

9 vinkkiä: Miten säästää puhelimen akkua?
Siirry sivun alkuun