Sumu, jäähyväiset ja muistoja – ”Äitiä on ikävä”

Taas on yksi viikko vuodesta kulunut, joten on aika kirjoittaa miten täällä suunnalla on mennyt. Viikkoon on mahtunut muun muassa herkuttelua sekä haikeat jäähyväiset.Henkilökohtainen avustaja mahdollistaa minun elämisen osana tätä yhteiskuntaa. On ymmärrettävää, että pitkään työssä olleista tulee tärkeä osa elämääni. Aina täytyy kuitenkin pitää mielessä, että muutoksia voi tulla nopeasti.

Keskiviikkona päättyi yhden avustajan kanssa yli seitsemän vuoden yhteistyö. Häneltä opin paljon etenkin silloin, kun oli aika itsenäistyä. Haikea mieli toki jäi, mutta elämässä pitää mennä eteenpäin. Kiitos kaikesta, nähdään. ?

Kääretorttua ja kahvia.
Läksiäiskahvilla nautittiin paikallisen Kahvila Herkkupekan gluteenitonta kääretorttua.

Tykkään kovasti kokeilla kaikenlaisia uusia ja erilaisia ruokaan liittyviä tuotteita. Tällä viikolla testiin pääsi Myllyn Paras kaura-härkäpapurouhe, jonka löysin sattumalta lähikaupasta. Tuosta valmistui
puuroa aamiaiselle. Oikein hyvän makuista ja enemmän proteiinia kuin pelkässä kaurassa. Suosittelen lämpimästi kokeilemaan!

Puuroa reilulla voilla ja kahvia SaiPan mukista.
Puuroa reilulla voilla ja kahvia SaiPan mukista.

Perjantaina innostuin leipomaan pitkästä aikaa juustokakkua, kun italialainen Mascarpone tuorejuusto oli hyvässä tarjouksessa Lidlissä. Tällä kertaa muu täyte syntyi lähinnä hävikkituotteista. Kakusta tuli aika makea, kun päälle valmistin vielä kinuskikastikkeen. Tämä gluteeniton kakku valmistuu reseptillä, joka löytyy TukehuPullaas -blogin puolelta.

Tällä viikolla on muutenkin tullut oltua keittiön puolella. On nimittäin tullut valmistettua tuon todella herkullisen kakun lisäksi muun muassa broilerilasagnea, kirjolohikastiketta sekä lettuja.

Monelle ruokien keksiminen on vaikeaa ja sitten turvaudutaan helposti eineksiin. Tuossa edellä mainittuja vinkkejä voi vapaasti käyttää. Ensi viikon ruokalista voi sinulla sisältää esimerkiksi jotain minun tällä viikolla tekemiäni ruokia.

Kinuskinen juustokakku.

Tomaattista lohikastiketta ja perunamuusia.
Tomaattista lohikastiketta ja perunamuusia.

Broilerilasagnea.

Sumu valtasi ilmatilan

Kuluneen viikon sää on ollut hyvin mielenkiintoinen ja vaihteleva. Perjantaina nähtiin muun muassa toukokuinen ukkonen. Lauantaina puolestaan oli aivan hirveä sumu ja ikkunasta ei kovin kauas nähnyt. Viikkoon mahtui myös hienoja ulkoilukelejä, joten ulkonakin tuli tietenkin käytyä.

Kova on sumu.

Upea maisema Saimaalle Laitaatsalmen sillalla.
Ruoppaaja työssään Laitaatsalmessa. Maisema Saimaalle on upea.

Viime sunnuntaina tuli pitkästä aikaa tilattua paketti Matsmartilta. Tuo välillä vähän vaihtelua Fiksuruoka valikoimiin. Kuvassa näkyvä määrä ostoksia sai alle 40 eurolla. Tilaa sinäkin näiden linkkien (Matsmart ja Fiksuruoka) kautta, säästä ruokakuluissa ja vähennä hävikkiä. Linkkejä käyttämällä tuet samalla Pietar.in toimintaa.

Paljon tuotteita tilattu.Sunnuntaina vietettiin äitienpäivää ja se herätti haikeutta minussa. Oma äitini kuoli  yli seitsemän vuotta sitten ja äitienpäivä on minulle vaikea päivä, jolloin nousee mieleen kaikenlaista. Äitiä on ikävä! ♥

Tällä kertaa kulunut viikko oli täällä suunnalla tämmöinen. Toivottavasti sinulla oli hyvä viikko.  Ja jos viikossa ei ollut kehumista, niin toivottavasti ensi viikko olisi parempi.

Lopuksi toivotan kaikille äideille oikein hyvää äitienpäivää. Olette tärkeitä ihmisiä. ☺

Lippu salkoon.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa