Antibioottikuuri flunssaan, korealaista herkkua sekä remonttia

Antibioottikuuri tuli sitten käytyä hakemassa tämän viikon iloksi Savonlinnan keskussairaalan infektioasemalta tiistaina. Säät muuttuivat tällä viikolla hyvin keväiseksi ja remontti sai jatkoa. Tämmöisen viikon kuulumiset ovat siis tällä kertaa luettavissa.

Taloyhtiön remontti eteni tälläkin viikolla, kun meidän pesuhuoneen kattopaneelit käyntiin ottamassa pois. Tämä työ ennakoi sitä, että alakattoon rakennetaan uudet käyttövesiputket sekä sähköjohtoja. Koronan takia ei oltu paikalla yhtiökokouksessa ja muutenkaan tieto valokuituverkon tulemisesta taloon ei ollut kantautunut meidän korviin. Tämä erittäin nopean tietoliikenneyhteyden saapuminen olikin iloinen yllätys.

Kattopaneelit ovat poissa.
Tämmöinen näkymä pesuhuoneen katossa.

Ne erittäin kovat pakkaset taitavat olla tämän talven osalta ohi ja kevät puskee kovaa vauhtia tännekin suunnalle. Ulkona alkaa olla jo plussakelit, joten lumet alkavat sulaa. Tämä tietää, että hetken aikaa saa kulkuväylät ovat liukkaita sekä sohjoisia. Säätiedotus lupaa kuitenkin plussaa ensi viikolle, joten kohta pääsee huristelemaan sulalle asvaltille. Tässä kuvia viikon varrelta.

Sohjoa talon pihatiellä.
Miten lähdet mihinkään, kun tämmöistä on vastassa?
Lunta on satanut tänä talvena hurjasti.
Lunta on hurjasti.

Hommasin äskettäin RootMaster itsekastelevan minikasvihuoneen, josta löytyy peräti 32 kennoa. Nyt lauantaina olin sen verran jo toipunut flunssasta, että jaksoin perehtyä tuohon kasvihuoneen toimintaan. Laitettiin tuohon kasvihuoneeseen kasvamaan ananaskirsikkaa, basilikaa, chiliä sekä pensastomaattia. Lisäksi ruukkuihin päätyi siemeniä, joista kasvaa japanilaisia maustevihanneksia.

Antibioottikuuri väsytti, mutta silti uusi mini kasvihuone jaksettiin avata.
Se on kasvihuone.

En ehkä koskaan pysty lopettamaan ruokahävikkiä ja kaikkea muutakin roskakoriin muuten päätyvää myyvien Fiksuruoka sekä Matsmart verkkokauppojen hehkutusta. Luonto kiittää, kun nämäkään tuotteet eivät päädy jätteeseen. Samalla tietenkin myös asiakas säästää, kun saa ostoksensa selvästi halvemmalla kuin normaalisti.

Paketti Fiksuruoka verkkokaupasta.
Fiksuruoka tilauksen saldoa.

Antibioottikuuri flunssaan

Edellisen viikon perjantaina saadun koronarokotteen sivuoireet olivat minun kohdallani kuume, lihas- sekä hermosäryt. Sunnuntaina nuo oireet tuntuivat jo olevan jo ohi. Kuume nousi kuitenkin uudelleen maanantaina ja minua paleli jopa kuumassa suihkussa. Onneksi kotisairaala kävi ottamassa verikokeet, joista selvisi, että tulehdusarvot olivat koholla. Tiistaina piti soittaa päivystykseen asian tiimoilta.

Yleensä ajan lähellä sijaitsevaan Savonlinnan keskussairaalaan sähköpyörätuolilla, mutta nyt olin niin kipeä ettei sitä vaihtoehtoa voinut edes ajatella. Soitinpa sitten Kela-taksin, josta ei voitu kyytiä luvata 100% varmasti. Kuulemma hyvin harva taksi ajaa kuljetuksia infektioasemalle. Se siitä kuuluisasta tasa-arvosta No onneksi kyyti kuitenkin tuli ajoissa. Paluumatka oli mielenkiintoinen, kun ensimmäisen taksin hissi oli jäätynyt. Onneksi toinen taksi saapui paikalle nopeasti.

Puhelimessa oltiin sitä mieltä, että samalla otetaan myös koronatesti. Ei sitä testiä jostain syystä sitten otettukaan, mutta pääsin sentään lääkärin vastaanotolle. Tulehduksesta ja oireista huolimatta epäröi lääkekuurin kirjoittamista. Oireiden seuraaminen olisi ollut perussairauteni huomioiden liian suuri riski, jonka lääkäri onneksi hyvin ymmärsi. Sain siis lääkekuurin ja se on alkanut hyvin tehoamaan.

Antibioottikuuri käyty hakemassa.
Enkös näytäkin todella pirteällä?
Perjantaina antibioottikuuri oli jo tehonnut,kun jaksoin olla normaali.
Perjantaina antibioottikuuri oli jo tehonnut,kun jaksoin olla normaali.

Yksi meidän henkilökohtaisista avustajista tykkää kaikista Koreaan liittyvistä asioista. Lauantai hän pääsi valmistamaan meille korealaisen keittiön herkkua nimeltään kimbap. Kyseessä on riisipohjainen ruokalaji, joka muistuttaa japanilaista rullattua usean täytteen sushia. futomakia. Sitä pidetään lounas- ja pikaruokalajina ja retkievääksi sopivana ruokana. Riisi ja täytteet kääritään nori-merilevälajista valmistettuihin arkkeihin. Riisiin ei sekoiteta sushin tapaan riisiviinietikkaa. Mutta arkit sivellään seesamiöljyllä.

Lautanen täynnä kimbab rullia.
Kimbab täytteenä oli tonnikalaa, riisiä sekä porkkanaa.

Flunssan takia tällä viikolla jäi käymättä sydänpoliklinikalla kontrollikäynnillä. Tulevalla viikolla on vuorossa uusi yritys, onneksi sain uuden ajan noin nopeasti. Mutta miten Sinun viikko on kulunut? Toivottavasti oikein hyvin.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.