Nyt jos koskaan kannattaa avata Netflix ja jumittua sen ääreen – Pietar.in katseluvinkkejä

Ihmiset viihtyvät nyt syystä tai toisesta hyvin paljon kotona. Elämä kaipaa siis uutta sisältöä ja sitä löytyy muun muassa tuolta Netflixin puolelta. Tässä siis Netflix katseluvinkkejä.
Netflix-sarjat:

Brittiläinen draamasarja Peaky Blinders – gangsteriklaani kertoo vuonna 1919 Birminghamissa toimivasta rikollisjengistä. Sarja perustuu oikeaan jengiin, joka toimi 1800-luvun lopulla ja 1900-luvun alussa.

Yhdysvaltalainen Netflix-alkuperäissarja Narcos on osittain fiktiivinen esitys kolumbialaisen huumeparoni Pablo Escobarin elämästä. Sarjassa seurataan myös Medellínin kartellia, sekä Yhdysvaltain huumepoliisi DEA:n agentteja.

Espanjalainen Rahapaja (La casa de papel) on fiktiivinen esitys espanjalaisesta rikollisjoukosta, joka ryöstää Espanjan kuninkaallisen rahapajan. Ssrjassa Professori rekrytoi kahdeksan ihmistä, ja ryhmä tekee iskun rahapajaan ja aikoo painaa miljardien edestä rahaa.

Sons of Anarchy kertoo kuvitteellisesta rikollisesta moottoripyöräkerhosta. Sarja sijoittuu Kaliforniaan, kuvitteelliseen Charmingin pikkukaupunkiin ja kertoo Teller-Morrowin perheen sekä Sons of Anarchy -moottoripyöräkerhon tarinan.

Breaking Bad kertoo lukion kemianopettajasta Walter Whitesta, joka sairastaa parantumatonta keuhkosyöpää. Hän alkaa valmistaa metamfetamiinia yhdessä vanhan oppilaansa Jesse Pinkmanin kanssa, turvatakseen perheensä taloudellisen tilanteen ennen kuolemistaan

Netflix-elokuvat:

Breathe elokuvassa polio halvaannuttaa vuonna 1958 Keniassa Robinin. Vastoin kaikkia ohjeita, hänen vaimonsa Diana tuo miehensä kotiin. Tunteisiinvetoavassa elokuvassa arjesta selvitään huumorilla, rohkeudella ja elämänilolla.

The African Doctor Kongolaisen lääkärin onnistuu paeta diktatuurista, ja hän asettuu perheineen pieneen ranskalaiseen kylään. Kylällä on ymmärrettävästi vaikeuksia sopeutua lääkäriin ja hänellä kylään.

12 vuoden yö elokuvassa Uruguayn tuleva presidentti José Mujica ja muut poliittisista syistä vangitut tupamarot taistelevat selviytyäkseen 12 vuoden eristysvankeudesta ja kidutuksesta.

Vastarintaliikkeen pankkiiri on draamaelokuva, jossa Amsterdamissa toimiva pankkiiri pistää hanttiin natsien sotakoneistolle toisessa maailmansodan aikana perustamalla maanalaisen, vastarintaliikettä rahoittavan pankin.

Poika joka valjasti tuulen on tositarinaan perustuva elokuva, jossa 13-vuotias William Kamkwamba rakentaa tiedekirjan innoittamana tuuliturbiinin pelastaakseen malawilaisen kotikylänsä nälänhädältä.

7 days in Entebbe elokuvassa terroristit kaappaavat koneen, ja matkustajista tulee poliittisia pelinappuloita. Heitä pidetään Ugandassa viikon verran, ja Israelin uhkarohkea pelastusoperaatio alkaa.

Tässä listassa on muutama minun suosikki sarja sekä elokuva. Toivottavasti näistä löytyisi sinulle jotakin katseltavaa tylsiin hetkiin.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.