YLE Areenassa paljon katsottavaa – Tässä Pietar.in vinkkejä

Nyt on hyvä syy jäädä kotiin, eikä edes tarvitse tuntea syyllisyyttä. Tylsää voi kuitenkin tulla, mutta YLE Areena on oiva ratkaisu tähän ongelmaan. Julkaisin jo aiemmin vinkkejä Netflixiin ja ne löytyvät täältä.
Sairaalasarja Sykkeen tuotantokaudet 1 – 4 ovat katsottavissa Areenassa. Syke seuraa neljää hoitajaa kuvitteellisen sairaalan traumaosastolla. Sarja on rikkonut katsojaennätyksiä. Sykkeen kolme seuraavaa kautta on katsottavissa Nelosen Ruudussa. Pääosissa sairaanhoitajina nähdään Iina Kuustonen, Tiina Lymi, Leena Pöysti ja Lena Meriläinen.

Sorjonen sarjassa KRP:n huippututkija Kari Sorjonen muuttaa vaimonsa Pauliinan ja tyttärensä Janinan kanssa pieneen rajakaupunkiin Itä-Suomeen. Seudun rikokset ovatkin jotain aivan muuta kuin hän on odottanut. Sorjonen on maailmalla menestynyt ja kansainvälisesti kehuttu sarja.

Rikosdraama Paratiisissa Suomalaisetjoutuvat henkirikoksen uhreiksi Espanjan Aurinkorannikolla. Rikostutkija Hilkka Mäntymäki lähtee Fuengirolaan selvittämään rikoksia. Sarjan sivujuonena on Hilkan muistisairaudesta kärsivä aviomies Aarne, joka jää kotiin odottamaan.

Sarjan päärooleissa ovat Riitta Havukainen ja Fran Perea, joka tunnetaan parhaiten roolistaan sarjassa Serranon perhe.

Avara luonto: Ihmeellinen Australia sarjassa seurataan yllättäen Australian luontoa. Kolmiosaisessa dokumentissa Ihmeellinen Australia esitellään maan uniikkia ja eksoottista eliölajistoa sekä ainutlaatuisia maisemia.

Tankki Täyteen sarjassa Sulo Viléniä pitävät kiireisenä huoltamo, vaimo ja hankinnat. Vaimo Emmi ja aputyttö Ulla pyörittävät baaria. Aikamiespoika Juhana pyörii – ja suunnittelee itsenäistymistä. Tankki täyteen on TV2 Viihdeohjelmien komediaklassikko vuodelta 1978.

Toinen klassikko on Metsolat, joka kertoo erään perheen näkökulmasta suomalaisesta elämästä ja todellisuudesta vuosina 1987-1994. Keskeisenä tapahtumapaikkana on Metsoloiden kotitila Leppävaara ja Hoikan kunta. Perhesiteitä lujittavat yhteiset ilot ja surut, saavutukset ja vastoinkäymiset. Sarjanäytelmä on TV2 Teatteritoimituksen tuotanto vuosilta 1993-1996.

YLE Areenassa katsottavaa myös lapsille

Ryhmä Hau -sarjaa on julkaistu lisää Yle Areenaan, ja ohjelmaa on nyt katsottavissa yhteensä 28 jaksoa. Pikku Kakkonen aloittaa myös arkiaamupäivisin Areenassa suoran lähetyksen nimeltä Jyrkin ja Neposen hätäaputoimisto. Lapsille tutut kasvot antavat lähetyksessä vinkkejä niille, joilla on pulaa puuhasta tai seurasta. Lapset saavat lähettää ohjelmaan omia leikkivinkkejään ja kysymyksiään.

Tässä tämän kertaiset vinkit, joista toivottavasti on hyötyä. Mielelläni otan muitakin vinkkejä vastaan ja kerron niistä eteenpäin.

Kuvakaappaus YLE Areenasta.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.