Haikeutta, remontointia ja pakkailua – viikon kuulumiset luettavissa

Viikkoon on kulunut lapsenvahtina oloa, pienen pintaremontin aloittelua sekä haikeutta. Ja kuulemma kesän viilein viikko on nyt takana, uskoo ken tahtoo. Jos viikon kuulumiset kiinnostavat niin kannattaa käydä lukemassa.
Viime viikolla kirjoitin, että viisitoista vuotta palvellut ja viime vuodet varalaitteena toiminut Resmed VPAP III ST-A hengitystuki korvattiin uudella. Maanantaina lähdin viemään tuon laitteen viimeiselle matkalle kovan tuulen saattelemana.

Selfie sairaalan parkkipaikalla.

Tällä viikolla on ollut hieman haikeutta ilmassa, kun saatiin tietää, että vuosia meidän hengityksestä vastannut anestesialääkäri on jäänyt eläkkeelle. Uusi tilanne mietityttää kovasti, sillä häntä on vaikeaa kenenkään korvata. Harvoin löytyy lääkäreitä, jotka haluavat kokonaisvaltaisesti hoitaa ihmisen asioita. Olen surullinen tästä asiasta.

Remonttia kotiin

Omasta (tai oikeastaan suurimmalta osalta vielä pankin omistamasta) asunnosta on syytä pitää hyvää huolta ja tehdä säännöllisesti pientä pintaremonttia. Näin varmistetaan asunnon arvon säilyminen ja toki myös asuinviihtyvyys pysyy hyvänä.

Aloitimme tällä viikolla poistamaan tapetteja seiniltä. Niiden tilalle tulee sitten vähän myöhemmin maalia. Tällä kertaa remontin kohteena on muun muassa henkilökohtaisten avustajien huone, johon hommattiin sohvan tilalle vaaleanvihreä vuoderahi. Yksi seinä maalataan saman väriseksi kuin tuo vuoderahi on.

Keskiviikkona oltiin Maijun kanssa lapsenvahtina, kun siskon kaksi lasta oli meillä hoidossa. Ehdittiin pelata vähän pleikkarilla, piirtämään sekä leikkimään piilosta. Mukavaa vaihtelua arjen keskellä.

Myö, Katariina ja Heikki.

Ulkoilu kuuluu kesään säästä riippumatta, joten raitista ilmaa on nautittava päivittäin. Asiantuntijoiden mukaan kulunut viikko oli kesän viilein. Jos tämä on totta niin ei haittaa, sillä eihän tällä viikolla ole edes kylmä päässyt tulemaan.

Perjantaina tuli käytyä pitkästä aikaa Savonlinnan keskustan tuntumassa. Olin jo kuullutkin, että turisteja olisi liikkeellä todella paljon. Tämä tieto piti paikkansa, sillä ihmisiä tuntui olevan liikkeellä runsaasti. Hieno juttu tälle alueelle, että turisteja riittää, sillä korona sekä oopperajuhlien peruminen ajoi useat yritykset ahtaalle.

Ajelua auringossa.

Nestori -lossi Savonlinnan Citymarketin rannassa.

Sunnuntaina päästiin pakastamaan kesän makuja, kun ihanat kerääjät kävivät paikallisella Kirmasen marjatilalla keräämässä ämpärillisen mansikoita. Pakastimesta ei ole löytynyt vuosiin mansikoita, mutta nyt löytyy ja paljon. Kiitos!

Mansikoita kulhossa.

Ensi viikolla on edessä jännä hetki, sillä poistumme ensimmäisen kerran Savonlinnan alueelta sitten joulukuun. Aiomme tehdä monen mielestä hyvin paheksuttavan teon ja lähdemme tiistaina Tallinnaan viikoksi. Eli viikkoon on mahtunut myös pakkaamista.

Ihanaa tulevaa viikkoa sinulle. Ensi viikolla alkavaa Tallinnan matkaa voit halutessasi seurata sosiaalisen median kautta.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.