Muutakin kuin murhetta – ”uutta matoa koukkuun”

Tämän viikon teemana voisi olla esimerkiksi uutta matoa koukkuun. Viikkoon mahtui nimittäin muutama työhaastattelu, oikein hyvää ruokaa ja vähän ulkoiluakin. Myös positiivista ajattelua olen yrittänyt harrastaa enemmän.
Maanantaina iski eteen taas se totuus, että kaikki eivät vain ole sopivia henkilökohtaiseksi avustajiksi meille. Moni voi taas todeta, että taas se Ahtiainen on niin nirso ja apu ei kelpaa. Mutta ennen sitä kannattaa ajatella asiaa omalle kohdalle. Jos yhteistyö ei pelaa niin onko kenenkään kannalta hyvä, että kituutetaan väkisin eteenpäin. Arvelen tietäväni myös asiaa ihmettelevän vastauksen.

No työnhakija tilanne on näyttänyt viime aikoina siltä, että varteenotettavia hakijoita ei ole kauheasti tarjolla. Onneksi tällä viikolla saatiin pidettyä muutama työhaastattelu ja päätettiin palkata uusi henkilökohtainen avustaja. Jos tästä tilanne vähän helpottuisi.

Kaikista vaikeuksista huolimatta olen yrittänyt vähentää tämän tilanteen mukana tuomaa stressiä. Olen yrittänyt nauttia elämän pienistä asioista ja unohtaa edes hetkeksi ongelmat. Tämä koronan mukanaan tuoma paikallaan olo vaikuttaa myös tähän ahdistukseen. Matkailu on nimittäin ollut jo vuosia se juttu, joka saa hetkeksi unohtamaan kaiken muun. Nyt sekin on koronan takia tauolla.

Kaikkea muuta kuin murhetta

Tiistaina tehtiin ruoanlaitossa uusi aluevaltaus, kun valmistettiin helppoa ja nopeaa nachovuokaa. Tuosta taisi tulla uusi suosikki meidän taloudessa. Kyseisestä ruoasta saa tehtyä todella helposti hyvinkin erilaisia ruokia. Tällä kertaa minulle tehtiin ruoka jauhelihasta ja Maijulle mifusta.

Hyvin maistuvaa nachovuokaa.

Koronan välttely sai meidät kokeilemaan Prisman kauppakassipalvelua lokakuun alussa. Olin vähän skeptinen tuon asian suhteen, mutta yllätyin positiivisesti, sillä homma toimi uskomattoman hyvin ja ostokset saapuivat sovitusti. Tuosta voit käydä lukemassa tuoreen artikkelin täältä.

Prismasta tilaamassa.

Aivan kotimme vieressä on noin 500 metriä pitkät Laitaatsalmen sillat, joiden alta kulkee Saimaan syväväylä. Sillat rakennettiin tuohon pari vuotta sitten ja syväväylä siirrettiin, kun Kyrönsalmessa navigointi oli hyvin hankalaa. Näin pimeään vuodenaikaan siltaa koristavat upeat valot!

Laitaatsalmen sillan valaistus.

Perjantaina oli vuorossa käynti hammaslääkärissä vuosittaisessa tarkastuksessa. Yhtään reikää ei tälläkään kertaa löytynyt. Koputetaan puuta, sillä minulla ei ole koskaan ollut reikiä. Samalla käynnillä poistettiin hammaskiveä. Julkinen hammashoito saa usein moitteita, mutta Sosterin hammaslääkäri Petri on ainakin todella asiansa osaava hammaslääkäri.

Pihassa minusta otettu kuva.

Viikonloppuna meillä syötiin voileipäkakkua, koska teki kovasti mieli valmistaa sitä. Tämän gluteenittoman voileipäkakun makuna oli tällä kertaa tonnikala. Tämäkin resepti löytyy kohta ilmestyvästä keittokirjasta. Tässä on oiva vinkki, kun miettii esimerkiksi tulevan joulun lahjoja.

Se on voileipäkakku.

Karjalanpaistia ei kauheasti kannata tehdä vain yhdelle, joten aika harvoin tulee tätä herkkua valmistettua tai muuallakaan syötyä. Paikallinen Kahvila Emilia myi perjantaina kyseistä ruokaa, joten täytyi käyttää tilaisuus hyväksi. Ja oli kyllä hyvää!

Karjalanpaistia, perunoita ja salaattia.

Sunnuntaina oli todella upea sää ulkoiluun, sillä aurinko paistoi todella ihanasti. Ei millään uskoisi, että ollaan marraskuun puolivälissä. Ulkona ei ollut kylmä ja harmaa sää. Jos minulta kysytään niin talvi voisi Suomessa olla juuri tämän kaltainen.

Upea sää ulkoiluun.

Lehdetön puu ja Saimaa.

Täällä viikko oli tämmöinen tällä kertaa. Miten sinun viikko on kulunut? Toivottavasti sinun viikosta löytyy myös paljon positiivisia asioita.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.