Oman keittokirjan resepteillä kokkailua ja poskiontelon punkteeraus – pakkasviikon kuulumiset

Oman keittokirjan resepteillä kokkailua ja poskiontelon punkteeraus ovat tuoneet sisältöä tammikuun ensimmäiseen kokonaiseen viikkoon. Lisäksi on tullut uudistettua vaatekaapin sisältöä. Muut viikon kuulumiset löydät linkin takaa.

Torstaina pääsin noin kolmen kuukauden jälkeen poskiontelon punkteeraukseen. Sovittu väli tuolle operaatiolle on kaksi kuukautta, mutta nyt pyhät toki vähän on varmasti sotkenut aikatauluja. Nyt on taas hetkeksi saatu helpotusta tuohon ongelmaan. Mielellään tuosta ongelmasta haluaisin eroon, mutta minkäs teet.

Savonlinnan keskussairaalassa tuli huomattua, että ihmiset ovat alkaneet käyttää maskeja todella hyvin. Tämä muutos oli mukavaa huomata, sillä korona täytyy saada pidettyä hallinnassa. Rokotteet tuovat paljon toivoa, mutta menee vielä pitkään ennenkuin koko väestö on saatu rokotettua.

Samalla kertaa tuli harrastettua ulkoilua, sillä lyhyitä matkoja ei kuljeta taksilla, ei edes kylmään vuodenaikaan. Ei ole mitään ihmisen hommaa talvella ulkoilu, kun on niin kylmää. Vaikka miten lämpimästi pukeutuisi niin meinaa jäätyä, eikä lämpeneminen tapahdu kovinkaan helpolla. Viimeksi kävin aivan pihalla reilu kuukausi sitten.

Kuva sairaalaan aulassa.
Savonlinnan kekussairaalan aulassa.
Ulkona ihan oikeasti.
Kävin torstaina ulkona ihan oikeasti, tässä todiste.

Keittokirjan reseptejä

Myös ruokaa on tämän viikon aikana tullut valmistettua. Alkuviikosta valmistui tulista makkaraa ja nuudeleita kookos-currykastikkeessa. Omaan suuhun ehkä liiankin tulista, mutta Maiju tykkäsi kovasti. Lauantaina puolestaan kokkailin oman keittokirjan reseptillä munakoisocurrya, joka on yksi suosikeistani. Saman tyyliseen ruokaan tutustuin edellisenä kesänä eräässä Tallinnan vanhankaupungin ravintolassa.

Makkaraa ja nuudeleita kookos-currykastikkeessa.
Makkaraa ja nuudeleita kookos-currykastikkeessa.
Munakoisocurrya ja yllättäen nuudeleita.
Munakoisocurrya ja yllättäen nuudeleita.

Olen aina tykännyt värikkäistä vaatteista, etenkin keltaisesta. Viime aikoina on tullut kuitenkin lisättyä värimaailmaa muihinkin kirkkaisiin väreihin. Uusien vaatteiden värit ovat kuin suoraan 60-luvulta. Tämä tuli huomattua, kun katsottiin Hakekaa kätilö! -sarjaa, jossa näkyi olevan aivan samoja värejä.

Hakekaa kätilö (eng. Call the Midwife) on Jennifer Worthin muistelmiin pohjautuva draamasarja. Sarjassa seurataan kätilöiden rankkaa arkea ja vähävaraisen yhteisön elämää 1950- ja -60-luvun Itä-Lontoossa, Poplarin kaupunginosassa. Sarja on yksi suosikeistani, kannattaa katsoa.

Uudet värikkäät vaatteet.
Uusi neuletakki, housut ja t-paita.
Uusia värikkäitä vaatteita.
Uusia värikkäitä vaatteita.

Näin pimeään vuodenaikaan tekee mieli nauttia auringosta, mutta ei tuo ihana valoilmiö ole näyttäytynyt lauantain tai sunnuntain hetkellistä hairahdusta lukuunottamatta pitkään aikaan. Tähän liittyen sain tällä viikolla E-Ville.comilta paketin, jossa oli kirkasvalolamppu. Tuosta lahjuksesta kirjoitan blogiin arvostelun, kunhan olen testannut lamppua hetken.

Nautin kirkasvalosta.
Nautin kirkasvalosta.
Aurinko näytti tulipallolta.
Aurinko näytti tulipallolta.

Tällä viikolla aloitimme henkilökohtaisten avustajien kesäsijaisten rekrytoinnin, sillä asian suhteen pitää olla hyvissä ajoin liikkeellä. Yhtään hakemusta ei ole vielä tullut, joten hakea voi tai vaikkapa vinkata tutulle!

Kaikenlaisia asioita kuuluikin tähän viikkoon. Miten sinun viikko on kulunut tällä kertaa? Ja miten vuosi 2021 on lähtenyt käyntiin?

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.