Opiskelun aloittaminen: ”kylmää säätä, muistoja ja herkkuja”

Viikon ykkösjuttu on varmaan opiskelun aloittaminen, vaikka en uskonut koskaan niin tapahtuvan. Muuten erittäin talviseen ja kylmään viikkoon kuului muun muassa muistoja sekä herkuttelua niin omilla leivonnaisilla kuin pizzalla.

Maanantaina paljastin, että ne kuuluisat maailmankirjat ovat nyt hyvin sekaisin. Silloin joskus nuorena ja todella typeränä vannoin, etten enää koskaan opiskele yhtään mitään. Nyt tämä päätös on peruttu, sillä ilmoittauduin Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun hakukonemarkkinoinnin perusteet opintoihin. Toki vain viiden opintopisteen opinnot, mutta tiedä vaikka innostuisin kehittämään itseä enemmänkin.

Opiskelun aloittaminen sujuu näin.

Viikon aluksi laitettiin perinteet kunniaan. Meillä oli ruokana siis kananmunakastiketta ja perunamuussia. Tuli ihan lapsuus mieleen, sillä meidän perheessä syötiin lapsena tätä ruokaa. Lisäksi paistettiin Apetit särkisen kalapyöryköitä. Niin sanottu roskakala ja kaikki muukin järvessä kasvanut kala on oikein hyvää. Aivan turhaan hyvää lähiruokaa syrjitään.

Kananmunakastiketta, perunamuusia sekä kalapyöryköitä.
Kananmunakastiket on herkullista.

Keskiviikkona tuli mieleen, että voisi pitkästä aikaa leipoa jotain makeaa. No lopulta pupu päätyi suklaapiirakaksi. Sain Maijulta vuosi sitten pupun muotoisen vuoan, mutta se unohtui kaappiin. Nyt silikonivuoka päättyi käyttöön ja siitähän syntyi tämmöinen leipomus.

Torstaina oli puolestaan Maijun vuoro leipoa suolaista herkkua. Rouva leipoi nimittäin juustomöttösiä, joista tulikin todella herkullisia. Näitä olisi voinut syödä vaikka kymmenen kerralla, mutta pitää muistaa järki tässäkin asiassa.

Pupun muotoinen suklaapiirakka.
Rösseleitä pitää olla paljon.
Juustohyrriä vuoassa.
Ihania juustomöttösiä.

Julkaisin äskettäin kuvan Maijun piirtämästä koirasta. Silloin kuvassa oli pelkkä koira, mutta nyt kuva on saanut myös taustan. Piirustus on vielä hienompi, kun se on valmis. Maiju on todella lahjakas piirtäjä ja myös maalaaja.

Upea piirretty koira.
Upea piirretty koira.
Maijun uudet tossut.
Maijulla on uudet tossut.

Oikea suomalainen talvi

Kulunut viikko on ollut todella kylmä, eikä ulos ole mitään asiaa. Jopa sisällä on ollut turhan viileää ja on pitänyt kaivaa esille sähkökäyttöinen lämpöviltti. Torstaina sai kuitenkin nauttia ikkunan läpi upeasta auringonpaisteesta. Tässä muutama kuva pakkaspäivistä.

Minä nautin ihanasta auringosta.
Minä nautin ihanasta auringosta.

Punertava auringonlasku.

Topi uskaltautui ulos.
Topi uskaltautui ulos.

Lauantaina pakkanen teki parvekelaseihin upeita kuurankukkia. Jotenkin tuli mieleen lapsuus, kun tosi usein automatkoilla isä soitti kasetilta Joel Hallikaista ja yllättäen myös kuurankukka soi.

Kuurankukkia parvekelaseissa.
Upeita kuurankukkia parvekelaseissa.

Perjantaina meillä oli pitkästä aikaa pizzaperjantai. Toki ollaan pizzaa syöty, mutta ei kovinkaan usein perjantaisiin. Tällä kertaa pizzeria Sahmaranista saapui gluteenittomana talon kebabpizza, jossa täytteenä on yllättäen kebab, kinkku, salami ja aurajuusto. Aika täyttävää, eikä varmaan kovin terveellistä voisi sanoa. Tilaa itsellesi pizza tämän linkin kautta!

Gluteeniton pizza.
Gluteeniton pizza.

Tässä tämän viikon antimia Savonlinnan suunnalta. Miten sinulla on sujunut tämä kunnon suomalainen talviviikko?

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.