Työpaikka Savonlinnassa: ”miksi on vaikeaa löytää avustaja?”

Työpaikka Savonlinnassa: Selittely on asia, jota en yleensä kovin mielelläni harrasta. No tällä hetkellä jotenkin tuntuu siltä, että olisi aika avata hieman tätä henkilökohtaisiin avustajiin liittyvää tilannetta. Se on nimittäin herättänyt ihmetystä sosiaalisen median kommentoinnin puolella. Käytän tämän kirjoituksen pohjana vastausta, jonka laitoin asialliseen kommenttiin.

Monet ovat kiinnittäneet huomiota siihen, että meillä on ollut viime aikoina useasti avoinna henkilökohtaisen avustajan työpaikka. Totta puhuen itseäkin epäilyttäisi nähdä ilmoitus kauhean usein. Välillä tuntuu, että vika on itsessä, kun ei millään tunnu enää löytyvän pidempään pysyviä avustajia.Sitten mietin, että meillä on muutama ollut töissä yli seitsemän vuotta. Ehkä myö ollaan jotain oikeinkin tehty.

Avustajan työssä henkilökemiat ovat todella suuressa roolissa, kun ollaan kuitenkin todella lähellä toisia usean tunnin ajan. Luottamus on myös todella tärkeää, sillä täytyy olla varma, että toinen osaa toimia tilanteessa, jos esimerkiksi tulee ongelmia hengityksen kanssa. Silloin pitää osata toimia itsenäisesti, koska silloin en välttämättä pysty itse antamaan ohjeita.

Meillä on yhteensä seitsemän avustajaa ja joukossa on myös opiskelijoita. On ymmärrettävää, että ihmisten elämäntilanne voi muuttua hyvinkin nopeasti ja silloin ei ehkä ole mahdollista enää sitoutua työhön toivotulla tavalla. Naisvaltaisilla aloilla vaihtuvuutta on myös monesta muusta luonnollisesta syystä.

Moni avustaja on ollut meillä jo useita vuosia, kahdeksan vuotta taitaa olla pisin työsopimus. En tiedä miksi tuohon yhteen paikkaan on ollut todella vaikeaa löytää pysyvä avustaja. Syitä vaihtuvuuteen on ollut paljon erilaisia asioita, mutta työnantajan roolissa minua sitoo vaitiolovelvollisuus ja pienellä paikkakunnalla en oikein voi edes yleisellä tasolla mainita. Kaikki kun tuntee toisensa niin ihminen on liian helposti tunnistettavissa.

Harhaluuloja avustajan työstä:

Monella on harhaluulo, että henkilökohtaisen avustajan palkka on todella surkea. Se varmaan on myös osittain syy siihen, että meillä ja monella muullakin on ongelmia löytää avustajia. Oikeasti Heta – henkilökohtaisten avustajien työnantajien liitto ry on saanut palkat niin hyvälle tasolle, että jopa osa hoitoalan palkoista on jäänyt taakse. Yleinen käsitys palkasta on jäänyt sinne 90-luvulle.

Toinen hyvin usein esille tuleva legenda, kun etsitään avustajaa on se pariskunta, joka ei olisi edes tarvinnut avustajaa. Olivat kuulemma pitäneet avustajaa orjana. Heillä on ollut töissä yhden, jos toisenkin serkku tai kummin kaima. Oikeasti päätös henkilökohtaisesta avusta on todella vaikeaa saada. Moni avustajaa tarvitseva jää jopa ilman, joten aika mahdotonta on huijata myönteinen päätös.

Tässä vielä tämä työpaikka Savonlinnassa:

Etsimme henkilökohtaista apustajaa kesätöihin Savonlinnaan! Työtehtävänä on kaikissa päivittäisissä toimissa avustaminen. Tarjolla on työtä koko kesän ajaksi, työpäivät ovat 12 tunnin mittaisia. Työpäivien pituutta ei kuitenkaan kannata säikähtää, sillä koko aikaa ei ole aktiivista tekemistä. Asunnostamme löytyy myös taukotila. Ja vapaapäiviä on enemmän, joten kesästäkin ehtii nauttimaan. Kaikkiin työtehtäviin perehdytetään, mutta hyvä fyysinen kunto on suotavaa siirtojen onnistumisen vuoksi. Olemme mustalla huumorilla varustettu pariskunta. Liikumme sähkötuoleilla ja käytössämme ovat hengitystukilaitteet, mutta olemme silti melko eläväistä porukkaa.Haemme vakituisen avustajan lisäksi myös kesäsijaisia. Ota rohkeasti yhteyttä, mikäli koet että Sinusta olisi hommaan!Kuulumme molemmat Heta-liittoon, palkka on 12,38€/tunti+mahdolliset lisät. Hakemukset sähköpostitse postimursu@gmail.com tai Facebookin yv:nä.

Työpaikka Savonlinnassa!

Pietari